Noodverlichting branden als het donker wordt

Klaasf

  • #1
Wij hebben een andere (oudere) woning gekocht. De woonkeuken heeft een open trap naar de verdieping. Op deze ruime overloop zich een dakraam, dus overdag voldoende lichtinval.

Wij willen de open trap dmv. een luik (van twee louvre-deuren) dichtmaken vanwege het wegtrekken van de warmte uit de keuken.
Zelf slapen wij boven, evenals regelmatig de kleinkinderen.

Er is zgn. hotelverlichting (vluchtweg). Ik zoek iets dergelijks wat gaan branden als het donker wordt (sensor?) en ook bij stroomuitval blijft branden...
:roll:
 

Toon

  • #2
De forumregels staan niet toe dat we hier merknamen mogen noemen, maar als u even googled op noodverlichting, komt u een hele hoop tegen. Deze is er in een uitvoering die gaat branden als de spanning wegvalt, en is er als verlichting die continu brandt, en ook blijft branden indien de spanning wegvalt. De bedoeling is dat deze verlichting op een vaste netspanning wordt aangesloten, dus niet achter een schakelaar.

Schemerschakelaars zijn algemeen te koop. Maar dan blijft de verlichting de hele nacht branden...
 

Klaasf

  • #3
Toppie, merci
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Er zijn ook rookmelders met een noodverlichting erin, die sluit je aan op normale stroomnet, en bij stroomuitval gaat een lamp aan. En een rookmelder in een trappenhuis is ook wel handig...

Overigens heb ik in m'n "trappenhuis" voor de normale lamp een bewegingsmelder zitten. Lekker makkelijk, en de normale hotelschakeling werkt ook nog.

grtz
Henk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu