Nog een dak isolatie vraag (makkelijke!)

Krimpenrik

  • #1
Ik heb de golfplaten van mijn schuur vervangen voor balken met daarop underlayment plaat. Hierop wil ik 100mm pir platen met bitumen fixeren met daarop dakbedekking. Moet ik nu tussen mijn pir platen en underlayment ook nog een dampdichte folie plaatsen? De schuur is 12,5x3 meter en word periodiek verwarmd (als er gewerkt word).

Misschien kan ik hier ook gelijk de vraag over mijn wand isolatie stellen?

Het is een houten skelet met aan de onderzeide 3 baksen hoog gemetseld. Het frame is aan de buiten kant afgetimmerd met vertikalen rabat delen. Nu wil ik graag de wanden isoleren. Ik had gedacht om tegen de wand kleine latjes te spijkeren en hiertegenaan mijn pir platen aan te brengen.




Kan ik de latjes gewoon tegen de rabat delen aan timmeren en pir platen tegenaan zetten? Hoe kan ik dit het beste fixeren? En er ontstaat dan een luchtspouw van circa 1.3 cm tussen de buiten rabat delen en pir platen. Is dit correct?

dit wil ik dan weer afsluiten met een dampdichte folie waarna ik pvc elektra en verwarming buizen laat lopen, hierna wil ik het afwerken met underlayment. Dit betekend dat aan de binnezijde tussen de dampdichte folie en afwerking underlayment ook een luchtspouw van circa 4cm komt. Is dit een probleem?




Alvast bedankt voor jullie hulp!

afbeeldingen over gezet op Klusidee
 

Millew

  • #2
Of een dampdichte folie nodig is voor het dak en de wanden, hangt vooral af wat je in de werkplaats gaat doen en welke verwarming je gaat gebruiken.
Bij het produceren van vocht (met name in de winter) door werkzaamheden en door bepaalde soort verwarming (oliekachels e.d.) op regelmatige basis kan een dampdichte of dampremmende laag nodig zijn.
En anders kan je het wel zonder doen.
 

Krimpenrik

  • #3
Ik zal dan voor de zekerheid een dampdichte folie tussen isolatie en underlayment plaatsen.

Iemand enig idee voor mijn wanden?
 

Millew

  • #4
Voor de wanden geldt hetzelfde.
 

Krimpenrik

  • #5
Maar is het een probleem dat tussen de dampdichte folie en underlayment binnenuur nog een luchtspouw van 4 cm ontstaat? Lijkt me niet maar ben geen specialist op dit gebied.
 

Millew

  • #6
Nee, met de underlayment kan niets gebeuren. Die zit binnen de isolatieschil en in het binnenklimaat. Net zoals bijvoorbeeld je houten meubilair.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu