Is deze schoorsteen nog te herstellen?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,

Is deze schoorsteen nog te herstellen .
Er zit allemaal gaten in en begint te scheuren nu is mijn vraag is dit te herstellen of is het beste om ze te slopen .
En ze helemaal te vernieuwen en hoe kan ik dat het beste doen.

groet homme

27164_CIMG6026_cleaned_1.jpg
 
Het lijkt op een asbest pijp. Die mag je waarschijnlijk niet zelf verwijderen (informeer bij de gemeente). Je moet voor het verwijderen een sloopmelding doen en daarbij een asbestinventarisatierapport laten maken.
 
Ik dacht dat je in eerste instantie doelde op gaten en scheuren in het metselwerk. Op het eerste gezicht leek dit een asbestpijp, maar ik heb nog nooit een asbestpijp zo zien bladderen en met zulke gaten. Dus misschien toch ander materiaal?

Ik ben zeker geen deskundige, maar als het inderdaad asbest is, dan is het heel verstandig om ze te laten verwijderen. Want door dat gebladder ben je dan vezels in de omgeving aan het verspreiden en dat wil je vast niet. Is het ander materiaal, dan heb je mazzel, want dat scheelt je kosten in het verwijderen, omdat je het dan zelf kan doen.

Wellicht dat iemand anders vanaf foto kan zien of het asbest is of niet? Anders even een deskundige ter plaatste laten kijken.
 
Volgens mij mag je asbest als particulier wel aanbieden zonder sloopmelding en invertarisatie raport. Naar mijn weten hoeft dat alleen als je dit als bedrijf wilt verwijderen (of ik heb het mis) :roll:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

Reacties
3
Weergaven
623
Dak en schoorsteen
Willem52
Reacties
3
Weergaven
1K
Dak en schoorsteen
ADegens
Reacties
3
Weergaven
4K
Dak en schoorsteen
GDelea
Reacties
6
Weergaven
8K
Dak en schoorsteen
Peter

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu