Nieuwe waterleiding klapt

Olskie

  • #1
Ik ben (nog) bezig de hele waterleiding na de watermeter te vervangen (nieuw keuken/badkamer zorgen er voor dat ik op andere plekken nu water nodig heb), maar nu zit er een harde waterslag in. Ik ben nog bezig maar om te voorkomen dat ik werk weer over moet doen zoek ik wat advies.

Het klappen zit in/bij de watermeter, maar eerst ff de situatie:

Een appartement op de 2 verdieping, boven en beneden buren op de zelfde aanvoer. Voorheen heb ik het wel is gehoord maar nu heb ik het elke keer, ook bij zachtjes dicht draaien. Er zitten alleen nog wasmachine kranen op de muurplaten, geen apparaten of keukenkranen.

oud

Bij de pijl zat de meter en dan een stukje 15 dit is vervangen voor 22

nieuw

Als ik de kogelkraan bijna dicht doe heb ik geen last, als ik de kraan voor de meter bijna dicht doe wel. Ook hoor ik als de buren de kraan dicht doen want dan hoor ik het ook klappen, maar het rare daar bij is ook dat er een metertje draait terwijl bij mij alles dicht is, behalve de kogelkraan.

Maar voor dat ik de leidingen in de vloer/muur weg werk wil eerst weten of het aan nog iets anders kan liggen, Moet ik bv de buizen in de muur nog beugelen (zit toch in een mantelbuis?)

Alvast bedankt voor het mee denken.

Andre
 

Fiesiekus

  • #2
In de muur beugelen zal moeilijk gaan, maar op de muur e.d. moeten leidingen goed vastgezet worden. Blijft verder het aanbrengen van een waterslagdemper over als optie.
 

Xr8

  • #3
Leidingen goed beugelen, in de muur zullen ze niet slaan omdat ze daar door het aansmeren wel vastzitten. Zitten ze in een holle gipswand dan ook goed vastzetten.

Succes.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Stopt trouwens het metertje met draaien als je de kogelkraan dicht draait? Zo ja dan lijkt er ergens een lekkage te zitten.
 

Olskie

  • #5
Als de kogelkraan dicht zit draait de meter niet als de kraan open staat alleen als die tikt door de buren, en als ik zelf een kraan open heb :lol:
 

Handypete

  • #6
Lijkt vrijwel zeker te liggen aan een defecte keerklep voor de watermeter. Is deze watermeter van het nutsbedrijf of van u zelf ? Indien van het nutsbedrijf : bellen en keerklep laten vervangen. Anders, (ik denk hier ook, omdat er geen verzegeling op zit) zelf doen.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #7
Wat zou er aan de keerklep mankeren :?:

Juist door een goed werkende keerklep geeft de waterleiding die klap.
:idea:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu