Nieuwe flexibele waterleiding door het hele huis

wadapatja

  • #1
Goedemiddag,

Afgelopen september een verbouwingshuis gekocht. Ondertussen zijn we aangekomen bij de leidingen. Deze wil ik zelf gaan aanleggen om vervolgens alle apparatuur door een installateur te laten doen. Dit forum heeft me al veel antwoorden gebracht op allerlei vragen hierbij, dank daarvoor :)

Ik heb wel eens eerder alle flexibele leidingen voor aanleg van radiatoren gelegd maar nooit op deze schaal. Nou heb ik een plan gemaakt en zou graag horen of jullie hier nog slimme opmerkingen over hebben. De installateur had het erover dat het misschien wat ruim is maar dat dat op deze afstanden geen probleem zou moeten zijn. Wat denken jullie van die opmerking?

Er komt uiteindelijk ook vloerverwarming beneden en eventueel boven. Dit is echter nog niet duidelijk dus die heb ik er voor nu uitgelaten. De CV-ketel komt op zolder.

Ben benieuwd naar jullie inzichten! Alvast bedankt.

Groet,
Bouke

plan-leidingen.png
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Check even in de handleiding van de CV ketel of deze geschikt is voor onthard water. Sommige zijn dat niet vanwege aantasting van materialen in de CV ketel door de hogere zuurgraad in onthard water. In dat geval moet je naar de CV ketel een vulleiding leggen met kraan van vóór de ontharder.

Verder zou je kunnen overwegen de douche WTW ook op de koudwater invoer van de CV ketel aan te sluiten. Dat geeft een iets hoger rendement, maar de ketel moet dan wel geschikt zijn voor hot-fill. Dat staat ook in de handleiding.
 

wadapatja

  • #3
Bedankt voor je tip over de ontharder + CV. Lees inderdaad dat dit niet mag bij deze ketel. Beetje jammer dat mijn installateur het wel samen aanbied. Ga even informeren hoe hij dat in gedachten heeft.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu