Buren horen nieuwe waterleiding in muur

ioscar

  • #1
Bij een verbouwing van ons rijtjeshuis hebben we de keuken een andere opstelling gegeven. De waterleiding komt nu vanuit het plafond door de scheidingsmuur met de buren naar het keukenblad. Het is een Uponor 16mm die de aannemer eerst met wat pur heeft dicht gezet en daarna door de stucadoor is afgesmeerd. NB het is een steense muur tussen twee jaren ‘30 huizen.

De nieuwe waterleiding is nu door de stucadoor voor het eerst gebruikt (telkens 25 liter) en sindsdien horen de buren iets. De leiding afknijpen (zoveel druk heb ik niet nodig bij de keukenkraan) vinden zij geen optie. Helaas voor mij zit de vloer er al in dus ik kan niet meer op een andere manier naar het keukenblad.

Ik hoor graag of jullie tips hebben. De aannemer zegt dat de buren er maar mee moeten leven, maar ik snap wel dat ze geen overlast willen.

IMG_6081.jpeg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Als het idd. maar een enkele steenmuur is tussen jullie en de buren dan had de aannemer kunnen weten dat, ondanks dat deze muur zo'n 20 cm dik is, als je daar iets inlegt wat geluid gaat maken de buren dit ook gaan horen.
Een voorzetwand was dan waarschijnlijk ook een betere optie geweest ipv. in deze muur te gaan werken.

Ik zou zelf eerst eens gaan overleggen met de buren en zelf gaan luisteren wat je hoort aan de andere kant van de muur want als jullie straks op het keukenblad aan het werk zijn en rammelen met potten en pannen dan gaan ze dat vrijwel zeker ook horen.
Aan de andere kant, hoe vaak zal de kraan gebruikt worden en kun je dan nog praten over "overlast" ?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ze zullen wel vaker iets horen en jullie ook neem ik aan.
echt storend kan dat geluid toch niet zijn lijkt mij
 

ADDave

  • #4
Stromingsgeluid kan wat doorslaat in de constructie kan heel vervelend zijn. Waterleidingen mogen bij nieuwbouw niet meer dan 30 dB(a) aan geluid produceren volgens bouwbesluit. Ik weet niet precies hoe dat zit bij bestaande bouw.
 
  • Like
Waarderingen: Dimkal

Fmrama

  • #5
Lekker zo’n aannemer: “de buren moeten er maar mee leren leven”. Tja, hij woont er niet!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu