Nieuwe radiator thermostaatknop / stelaandrijving - adapter

BossEd

  • #1
Hallo allemaal!

Voordat de kou weer begint op te komen heb ik gisteren een radiografische thermostaat set gekocht (thermostaat + 2 radiografische radiator stelaandrijvingen) voor in mijn appartement met blokverwarming.

Nu is de beschrijving duidelijk en makkelijk genoeg, namelijk haal de oude thermostaatknop van de radiator af en plaats de nieuwe stelaaandrijving al dan niet met adapter.

Nu lijkt het erop dat het apparaat zelf niet past (de aansluiting op de radiator is groot). Echter de best passende adapter ring (voor danfos RAV) lijkt dan weer te ruim te zitten!

Ik kan me niet aan het idee onttrekken dat ik nog iets weg moet halen van het kraantje (hoe heet de klep eigenlijk waar ik de thermostaatknop op zet?). Bijgevoegd is een foto van hoe de klep erbij zit zonder de (erg) oude thermostaatknop. Kan het zijn dat ik hier de voorste ring nog weg moet draaien? - Ik heb al geprobeerd of deze los te krijgen is maar deze zat zo overtuigend vast dat ik niet de moed kon vinden er nog harder aan te sjorren zonder advies :)

De adapters die ik bij de (homematic stelaandrijving) heb gekregen zijn: RAV, RA en Danfoss RAVL. Maar zoals al gezegd, al deze adapters zijn te klein, behalve de RAV maar die kan ik niet goed vast zetten. Het lijkt alsof deze nog een stukje verder gedrukt zou moeten worden maar de ruimte er niet voor heeft.

Ik heb voor het gemak de twee moeren die (af)draaibaar lijken even een kleurtje gegeven.

 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #2
Als je wilt gaan dweilen en je handen verbranden dan mag je deze moeren losdraaien maar ik zou ze laten zitten.
Denk ook niet dat de kraan een Danfoss is, kun je een foto plaatsen van de knop die je eraf gehaald hebt?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #3
:mrgreen: ben bang dat je de gehele kraan moet vervangen voor een danfoss therm.kraan., ga je aan die 2 "" moeren"draaien, dan wordt het een natte bende , dus uitkijken.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #4
Misschien weet uw verhuurder of praktisch ingesteld persoon van de VvE iets meer. Soms is er een technische commissie of zo die kleine klusjes doet.
Inderdaad niet zelf gaan sleutelen aan de kranen van stads- of blokverwarming, voordat je heel zeker weet dat jouw appartement is afgesloten van de rest en drukloos is.
 

StefanD

  • #5
Die moeren moet je er inderdaad beslist niet afdraaien. Bij dat draadloze thermostaat-systeem (ik gebruik dat zelf ook) kun je meerdere adapters kopen. Als de meegeleverde adapters niet passen, dan kun je proberen of een andere adapter werkt.
Als je de stelaandrijving wel goed vast kunt maken, maar de ruimte tussen de pin in je radiator en de stelaandrijving is te groot, dan kun je een dun stukje van een rondhout in de stelaandrijving doen om de ruimte te verkleinen.
 

BossEd

  • #6
Nou, dweilen doe ik liever op mijn eigen termen, dus ik laat de moeren maar zitten - Bedankt voor de tip ;)

De klep vervangen lijkt me een lastig karwei, ik heb niet het idee dat de verwarming voor mijn appartement afgesloten kan worden (zonder de andere bewoners hier ook mee te storen). Kraantjes per radiator zijn er ook niet. Dus die oplossing zal dit seizoen helaas niet kunnen.

Ik heb inderdaad al adapterkitjes gezien voor dit systeem (homematic). Dan moet ik echter wel weten welk setje ik moet bestellen.

Kan iemand misschien zien welke kraan/klep ik wel heb, als dit inderdaad geen Danfoss is?

Op de thermostaatknop die er nu op zit staat overigens Valiant.


 

Tiho

  • #7
Dan zal het wel een valliant zijn toch?
 

BossEd

  • #8
Klopt, ik had even moeten Googlen, dan had ik gezien dat er maar 1 adapter voor vAIlant (wow.. ik denk al tien jaar dat het merk valIAnt heet) is voor de homematic. Dan zal dat 'em toch ook wel bijna moeten zijn!

Bedankt voor de tips, en vooral de waarschuwing ;)
 

Tiho

  • #9
Succes ermee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu