Advies plaatsen nieuwe thermostatische radiatorkraan&knop

RS1991

  • #1
Beste allemaal, eerste post van mij op dit forum:).

Ik ben bezig met een klein projectje in huis om (hopelijk) het gasverbruik wat te verminderen. In het kort voer ik de volgende werkzaamheden uit:
- vervangen van de thermostatische radiatorkranen op alle radiatoren, om geschikt te maken voor;
- plaatsen van Tado slimme radiatorknoppen;
- waar nodig plaatsen van voetventiel, zodat ik;
-
mijn radiatoren /cv waterzijdig kan inregelen

Nu zien alle radiatoren in mijn huis er praktisch hetzelfde uit (watertoevoer aan bovenkant, rechte of haakse Plieger thermostatische radiatorkaan, geen voetventiel). Bij deze radiatoren vind ik gemakkelijk de juiste materialen om bovenstaande stappen uit te voeren. Bovendien een heel ruim aanbod aan video's op Youtube met uitleg hoe dit netjes te doen.

Nu de vreemde eend in de bijt. In één kamer heb ik een radiator waar de watertoevoer aan onderkant zit, en de radiatorknop direct op de radiator gemonteerd is. Bij deze radiator vind ik het lastig om de juiste materialen te kiezen voor de werkzaamheden, en twijfel ik bovendien of ik misschien een fout maak. Ook geen youtube video's gevonden die zo'n type radiator bespreken. Zouden jullie mij kunnen helpen? Ik heb de volgende vragen:
- Moet ik het oude binnenwerk er uit halen en vervangen voor een nieuw thermostatisch binnenwerk? Of zou ik een complete thermostatische radiatorkraan moeten monteren?
- Welke materialen zijn nodig en hoe zou ik het leidingwerk evt. moeten aanpassen?
- is deze radiator geschikt om waterzijdig in te regelen met een voetventiel?
- Iets anders waar ik rekening mee dien te houden?

Alvast bedankt!

20220913_064945.jpg 20220913_064950.jpg 20220913_064933.jpg 20220913_065000.jpg
 

Auto-Geen

  • #2
Er zit al een insert in de radiator, hierop passen de tado knoppen. Waarschijnlijk is ie ook instelbaar aan de voorzijde.
1663056765158.png
 

RS1991

  • #3
Ik kon 'm niet terugvinden in de compatibilititeitsgids van Tado, vandaar dat ik dacht dat ik een vervanging moest doen. Of zie ik 'm volledig over het hoofd?
 

Auto-Geen

  • #4
Je insert is M30 x 1,5
 
  • Like
Waarderingen: RS1991

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu