Nieuwe radiator past net niet op oude aansluitingen

DaKo

  • #21
Dank allemaal, ik heb ff genoeg ideeen om over na te denken :-) Ik ga aan de gang...
 

DaKo

  • #22
OK, het is even stil geweest. Maar ik ben pas weer verder gegaan nadat de buitentemperatuur voldoende hoog was om de verwarming niet meer nodig te hebben. Bovendien altijd handig als je niet 3 uur van te voren een afspraak bij de bouwmarkt moet maken. Ja, inderdaad, dat hebben we ook nog meegemaakt. Maar goed twee weken geleden heb ik de boel opgelost. En voor de afronding van deze thread, en als blijk van waardering een terugkoppeling van het resultaat.

Ik heb uiteindelijk de buizen aan de muurkant nog een beetje kunnen buigen om de juiste breedte tussen de aansluitingen te kunnen krijgen. Vervolgens heb ik ze nog korter bij de muur afgezaagd, en met soldeer verbindingsstukken opgelengd met ca 5 cm buis om goed onder de radiator uit te komen. Was wel spannend. Zagen en met brander solderen op zo'n klein stukje, maar knellen ging echt niet meer zo bij de muur.

Vervolgens met knelkoppeling de buis omhoog geleid naar de radiator. Drie weekenden knoeien met lekkage, uiteindelijk toch hennep ipv teflon gebruikt et voila. Klaar. Waterdicht.

IMAG0393 (002).jpg
 

2mm

  • #23
Hallo, ik wil mijn radiator in de badkamer vervangen. Deze is erg verroest. De aansluitingen komen uit de muur. de afstand hart op hart van de huidige radiator is 57cm. Heb al vaak gezocht, maar kan geen andere radiator vinden met deze maat. Wat nu het dichtste bij komt is 57,4 cm. Zou dit zo kunnen passen?

Binnen twee jaar is de huidige radiator volledig verroest. En dit al het tweede exemplaar. Daarom wil ik nu voor een aluminium versie gaan. Is dat verstandig?
 

DaKo

  • #24
@2mm: Jouw gedachte was precies de mijne destijds: zoek een radiator met de aansluitingen op precies de afstand van de oude. Echter voor mij werd dat een hel. Ik zou het je afraden. Achteraf gezien zou ik een radiator hebben gekozen met een middenaansluiting, en had ik met knelkoppelingen de bestaande leiding naar het midden toe geleid en aangesloten.

Als je genoeg leiding uit de muur hebt, kun je 4 mm nog wel overbruggen misschien. Dat betekent dat je iedere leiding 2 mm naar binnen of naar buiten moet kunnen bewegen. Bij mij was de grootste valkuil dat de nieuwe radiator ook verder van de muur af kwam. Dus daarom werd het een heel project... Houdt daar ook rekening mee!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #25
Graag zelf even een nieuw topic starten.
Dit is topic kapen, en dat is niet de bedoeling op dit forum.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu