Nieuwe ketel oude vloerverwarming

John1968

  • #1
Hallo,

Ik was van plan om een nieuwe Vaillant EcoTEC plus ketel te laten installeren maar ik begrijp nu dat dit in combinatie met vloerverwarming niet zomaar gaat.
De ketelfabrikanten zouden geen garantie geven behalve als de vloerverwarming d.m.v. een warmtewisellaar gescheiden wordt, dat wordt dan een nieuwe verdeler met warmtewisellaar.

Nu heb ik gekeken wat dat kost en daar wordt ik niet vrolijk van. 900-1300 euro!
Daar koop je ook een nieuwe ketel voor.

Deze vloerverwarming beneden is nu 20 jaar geleden aangelegd (waar ik zelf bij was) en ik weet dus nog dat er niet de beruchte zwarte buis gebruikt is. Het was in ieder geval doorzichtig. Ik zie echter wel bij de verdeler dat de buizen wat aanslag hebben aan de binnenkant waardoor ze nu een stuk minder doorzichtig zijn.
Met deze buizen heb ik met de 35 jaar oude vaillant nooit problemen ondervonden.

Maar nu dacht ik zelf: als ik de buizen en radiators boven en de vloerverwarming beneden nu eens flink doorspoel en daarna een vuilafscheider plaats dan zou er toch geen probleem mogen zijn als de ketel een RVS ww heeft?

De zuurstof die in het systeem zou komen kan een rvs warmtewisellaar toch niet aantasten, of zie ik nu iets over het hoofd?

Alvast bedankt,
John
 

Marcn88

  • #2
Het gaat erom of de slangen diffusie dicht zijn als ze dat zijn is het geen probleem en hoeft er geen scheidingswisselaar geplaatst te worden
 

John1968

  • #3
Of de slangen diffuus dicht zijn is mij onbekend. Gezien de leeftijd vermoed ik van niet of was dit probleem destijds ook al bekend?

De stukjes zichtbare slang bij het verdeelblok kan ik geen codering o.i.d op vinden.

Correctie, na nog eens wat beter te hebben gekeken heb ik toch een codering gevonden.

Saurstoffdicht nach DIN 4726.
Dat zou dus geen probleem moeten zijn maar nemen fabrikanten daar dan genoegen mee of is een gescheiden circuit een eis?
 

Marcn88

  • #4
Als ze dus zuurstof dicht zijn zoals u aangeeft is het geen probleem eventueel een keer doorspoelen voor montage kan natuurlijk nooit geen kwaad
 

John1968

  • #5
Bedankt, doorspoelen ga ik zeker doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu