Nieuwe HR ketel + oude convectorputten: instellen thermostaa

Mark999

  • #1
We hebben een atag HR ketel (Q25C) in combinatie met een atag brain thermostaat en geen buitensensor en geen thermostaatknoppen. Graag zou ik de aanvoertemperatuur wat hoger willen hebben zodat de convectorputten wat beter werken. Ik snap het idee van de stooklijn niet helemaal. Zet de thermostaat de ketel gewoon aan op die waarde in de hoop dat een en ander stabiel is? (eben veel warmte in het huis als er uit gaat). Kijkt de thermostaat nog wel naar de waarde waar die op staat en waar die naar toe moet? Zet ie de boel niet wat harder wanneer er van 15 naar 20 graden moet worden verwarmd? Er zit toch nog wel een afhankelijkeid in van hoeveel die nog moet doen? Nu worden de temperaturen ca. 50 à 60 graden. Stooklijn omhoog? Fijnafstelling stooklijn wat bij? Op de ketel is er ook nog iets als minimale aanvoertemperatuur. Klimazone omlaag? Ouderwetse aan/uit thermostaat kopen?

alvast dank voor jullie reacties! Mark
 

Bernhard

  • #2
Hoe stel jij een stooklijn in als er geen buitensensor is aangesloten? De kamerthermostaat regelt de ruimtetemperatuur. De kamerthermostaat is een schakelaar die de ketel aanzet. Als de ketel door de thermostaat-schakelaar wordt aangezet zal deze zolang branden tot de kamer op temperatuur is. Als de keteltemperatuur te laag is ingesteld zal de ketel- thermostaat de ketel uitschakelen voordat de kamer op temperatuur is. mvg bernhard
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Hebt u alleen convectorputten in de kamer ?
Als er ook 1 of meer radiatoren zitten zou u die wat kunnen knijpen zodat de ketel een hogere temperatuur moet stoken om de kamer warm te krijgen.
 

Bernhard

  • #4
Super de radiatoren dicht dan wordt de keteltemperatuur 90grd. Dat lijkt mij niet handig. mvg bernhard
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Mark999, wat is eigenlijk het probleem? Wordt het niet warm in huis?

Een stooklijn wordt alleen gebruikt icm een weersafhankelijke regeling, dat is hier dus niet van toepassing.

De thermostaat zal vanzelf de watertemperatuur zo ver laten oplopen, dat het warm blijft in huis. Daar is geen instelling voor nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu