Nieuwe afvoer aansluiten op bestaande pompput

Bvdh

  • #1
We zijn bezig met het maken van de plannen voor het realiseren van een extra badkamer.
Nu ligt de bestaande badkamer verhoogt en is de afvoer van het toilet e.d. boven de vloer en voert af op een pompput.
We willen de nieuwe badkamer gelijkvloers met de slaapkamer uitvoeren en komen de afvoeren van de douche bad en wastafel (géén wc) onder de bestaande afvoer uit.
Op de pompput komt nu 1 afvoer uit van alle bestaande afvoeren (toilet, keuken etc) en 1 afvoer van het hwa welke onder het vloerniveau ligt.

Als leek wat betreft afvoeren en pompputsystemen overweeg ik nu 3 opties:
- 1 de afvoer aansluiten op het de afvoer van het hwa. Weet alleen niet of dit mag ivm bouwbesluit. wat betreft diameter zou dit wel kunnen.
- 2 een nieuwe opening maken in de pompput waarop de nieuwe afvoer uitkomen. De afstand tot pomput is slechts 1,5m en zou wat betreft afschot uit moeten komen. Ik weet alleen niet of dit zomaar kan.
- 3 (niet getekend) een extra pomp plaatsen die we dan weer aansluiten op de afvoer van het toilet.

(de tekening is een schema, waarbij niet zeker is hoe de pompput exact is uitgevoerd)
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Wat is de waterhoogte in de put ten opzichte van het douche niveau, als het water niveau hoger is loop je het risico van onderlopen?

Als het water niveau in de put lager is en ook niet hoger kan worden, dan kan u een nieuwe afvoer aansluiten op niveau met een afloop van 1cm per meter op zo'n kort stukje moet vaak wel kunnen.

Het mag zeker niet op de HWA worden aangesloten, dat is niet toegestaan omdat de HWA op het oppervlakte water wordt geloosd.

Vr Gr en succes ermee
 

Bvdh

  • #3
Dank je,

Ik zal binnenkort eens kijken hoe hoog het waterniveau komt. Aangezien de bestaande toiletafvoer niet veel hoger ligt zal dit niet heel veel schelen.

Ook zal ik eens kijken of de HWA inderdaad wel afvoert op het oppervlaktewater aangezien alle afvoer onder maaiveld liggen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu