Nieuw pad voordeur: vergunning nodig?

Barends

  • #1
Voor een garagepad en aansluiting op de openbare weg heb je een zogenaamde inritvergunning nodig. Onze voordeur is nu bereikbaar via het garagepad. We willen dit verleggen en een nieuw paadje maken dat op de stoep uitkomt. Het wordt dus nadrukkelijk niet een pad waar auto's de weg mee bereiken.

Heeft iemand ervaring of kennis over? Moet je voor een tuinpaadje dat de stoep opkomt ook een inritvergunning, of een tuinpaadjesvergunning hebben?
 

Tiho

  • #2
Volgens mij heeft die vergunning voor je garagepad van doen met de speciale schuine stoepranden die dan geplaatst worden door de gemeente.

Zou me niet druk maken om een stoep, je mag ook je hele erf verharden en bent niet verplicht om daar een hek om te plaatsen.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #3
Er is er maar 1 die het juiste antwoord kan geven, en dat is de gemeente
waarin je woont, zoveel gemeentes, zo veel regels.....bij de 1 mag het
probleemloos, bij de ander weer niet, 1 belletje en je weet genoeg. :roll:
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Tiho zou het wel eens juist kunnen hebben.
 

MvanV

  • #5
Het is niet alleen vanwege de schuine banden, maar het kost ook parkeerruimte langs de weg en geeft meer slijtage. De gemeentes willen dat dus even toetsen, en vaak ook even geld vangen. Voor een voetpad geld dat niet.

Je mag trouwens niet altijd je erf helemaal bestraten, soms zijn er bepalingen in het bestemmingsplan opgenomen die dat verbieden.
 

Tiho

  • #6
Het gaat ook om de registratie, als alles opnieuw wordt bestraat en je hebt het illigaal gedaan dan heb je gewoon weer een stoeprand voor je inrit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu