Borderrand oud gazon t.b.v. vlonderpad

Bart96n

  • #1
Hey allen,

Het werd tijd om de tuin aan te pakken. Ik ergerde mij groen en geel aan het (slechte) stuk gras wat de vorige bewoners hebben achtergelaten, dus ik had het plan om dit te verwijderen en het looppad naar de poort centraal door de tuin te laten lopen, in plaats van de zijkant. Ik zal wat tekeningen/ideeën toevoegen.

Inmiddels heb ik het gras (deels) verwijderd en de bijna vlonders klaar. Nu wil ik langs de vlonder, aan beide zijden een border rand van circa. 5 a 10 centimeter hoogte. Ik heb gigantisch veel opsluitbanden over, dus ik heb het idee deze horizontaal neer te leggen en te stapelen, twee bandjes hoog. Maar nu loop ik vast.
Het pad wordt 10 meter lang (zie tekeningen) en 125 centimeter breed (de vlonder is 122 cm breed, dus wat speling lijkt mij handig i.v.m. werken van hout?). Langs het pad wil ik dus een border rand maken, uitlopende naar de zijkanten van de tuinen. Ter info: aan de buitenzijden van het pad komt grind + plantenbakken. Maar hoe begin ik het met plaatsen van deze border van opsluitbanden?

Ik heb geen enkele ervaring met straten. Mijn idee: een centimeter of 10 ingraven op de plek van de beoogde border. Dit aanvullen met ophoogzand tot de hoogte van de omliggende bestrating, waterpas maken, aanstampen en dan de opsluitbanden erop. Echter, dit lijkt mij wat te kort schieten met grote kans op verzakking. Heeft iemand een idee? Ik zal wat foto's van de situatie en het idee toevoegen. Het touwtje etc. moet opnieuw gespannen worden ;P Bedankt alvast!

Schermafbeelding 2022-05-24 om 12.12.19.png tuin.jpeg
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je hoeft geen 3 cm speling aan te houden voor de werking van de houten vlonder. 3 mm is meer dan genoeg. Ik zou het er zelfs direct langs maken, al kun je beter geen direct contact hebben tussen hout en steen, dit i.v.m. gedurig nat blijven en dus houtrot tot gevolg.
 
  • Like
Waarderingen: Bart96n

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu