NEN3569, wel of niet toepassen?

Droid

  • #1
Dit is een zakelijk iets waar ik tegenaan loop, niet zozeer op klus niveau. Ik hoop dat het onderwerp wordt toegestaan, zo niet, helaas. Denk dat hier wel de nodige experts rond lopen die hier meer over weten te vertellen.

De NEN3569 (veiligheidsbeglazing in gebouwen) wordt niet verplicht door het bouwbesluit. Echter blijkt dit vaak een discussie te zijn. Het schijnt zo te zijn, dat wanneer je hem niet toepast en men letsel oploopt hierdoor, je er toch op vastgepind wordt. Wanneer het voor de rechter komt zal die een kostenbesparend aspect geen goede verklaring vinden.

Zijn er mensen die hier meer van weten, of je het nu wel of niet toe moet passen? En zo niet, hoe je dit dan naar je klanten moet vertalen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Ik kan hier wel de hele theorie gaan neerpennen maar het wiel hierover is al uitgevonden: als u op Google NEN 3569 intoetst vind u onder Kozijncentrale een perfecte uitleg waarom deze norm niet is opgenomen in het bouwbesluit.

Wij passen overigens boven de 85cm maaiveldhoogte altijd deze norm toe. Tot nu toe geen enkele klant gehad die hiertegen bezwaar maakte uit kostenoverweging. U moet uzelf indekken tegen schadeclaims neem ik aan, en dat kan alleen als u de materialen volgens de normen aanbrengt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Zoals zelf al aangegeven, heeft dit niets met klussen te maken, maar een professioneel/zakelijk advies.

Als professional, hoort u de normen, regels en het risiko te kennen, van de verwerking en plaatsing van materialen.
Wijkt u van de norm af, dan bent u niet professioneel bezig.

Omdat dit geen klusvraag is, is dit topic daarom ook gesloten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu