Wel of geen voorstrijk

Jack Herman

  • #1
WhatsApp Image 2023-01-06 at 12.59.54.jpeg
WhatsApp Image 2023-01-06 at 12.59.55.jpeg
WhatsApp Image 2023-01-06 at 12.59.55 (1).jpeg

Goedemiddag beste mensen,

Ik wil eerdaags mijn muur in de woonkamer schilderen.
Ik woon hier sinds 2017 betrof een nieuwbouw en kreeg de woning casco opgeleverd.
Een klusser heeft toen destijds de muren van dat gele voorstrijk spul gebruikt en daarna heeft hij het glad gestuukt en tenslotte zijn de muren wit geschilderd.

De muren zijn hier en daar wat beschadigd door spelende kinderen met hun speelgoed auto rammen op de muren , theevlekken stif kleurpotloden etc etc...

Op sommige plekken heb ik de gaten opnieuw gevuld met gips en mooi glad gemaakt met een schuurpapiertje maar ik wil ook weer opnieuw wit gaan schilderen met met
Flexa Powerdek. Maar ik lees hier en haar dat als je muur een zuigende werking heeft dat het verstandig is om voor te strijken.
Over zuiging gesproken, de muur heeft een grote zuiging en dat heb ik getest door een natte spons tegen de muur te houden. De druppels verdwenen binnen 1 minuut werden helemaal opgezogen door de muur.

Ik heb aantal foto`s bijgevoegd.
Dus wel of geen voorstrijk gebruiken, eventuele tips en adviezen zijn ook welkom.....
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Zo te zien ben je nog lang niet klaar met het repareren en schuren. Je moet trouwens niet het schuurpapier dood drukken op de muur. De muur moet vlak worden, niet glimmen.

En ik zou zeker voorstrijk gebruiken. Want op plekken waar de zuiging nu minder is zul je een ander effect gaan zien dan op de plek waar de muur wel al het vocht opzuigt.

Over het aanbrengen van muurverf is ook genoeg te lezen. Oa. nat in nat werken, naar welke kant je de open kant van de roller moet houden, roller goed verzadigd houden, etc.
 
  • Like
Waarderingen: Jack Herman

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu