Welke grondverf of primer?

Robbie's

  • #1
We hebben een huis gekocht en ik weet niet welk merk hoogglans er op de kozijnen zit. Ik wil er S..ens High Gloss op aanbrengen. Wat moet ik als grondverf of primer gebruiken? Online verfzaken geven een ander advies: S..ens Ru..ol Primer en anderen weer Primer extra.

En is het wel nodig om een grondverf / primer aan te brengen ipv direkt aflakken. Ik neem aan van wel voor betere hechting onderlaag?

Bvd voor meedenken
 

De Bob

  • #2
Hallo
Als de grondlaag volledig in tact is, en er waarschijnlijk een oude alkyd laag op zit, dan is volledig ontvetten en zeer goed mat schuren voldoende, voor een volgende acryl laag. Als de kleur redelijk overeen komt.
Zijn er enige reparatie delen, zoals plamuur enz. Dan kunt u beter als hecht laag een All-Grund acryl grondlak eronder zetten.
 
Laatst bewerkt:

Robbie's

  • #3
Bedankt De Bob. Huidige kleur verf is creme en moet wit worden. Is de Sik..ns Primer die ik heb genoemd een all-grund grondverf. Ik wil felijk weer 8 -10 jaar klaar zijn dus wil niet bezuinigen op de te kopen verf en grondverf.
 

De Bob

  • #4
Voor hout en oude verflagen is een acryl/alkyd, binnen-buiten werk, All-Grund grondlak geschikt en voor vele materialen universeel, net als de S..... primer/grondlak ook universeel is.
Alle twee zijn ze voor kaal hout en over verflagen,
Dat S...... graag zijn eigen merk verkoopt is lochies, ze zullen geen vreemde merken aan rekemanderen, maar die zijn net zo goed, en soms goedkoper.
De juiste voor behandelingen zijn het belangrijkste voor elk merk.

Omdat de kleur niet veel verschild, hoeft u geen kleur-grond verf te gebruiken.
 
Laatst bewerkt:

Robbie's

  • #5
Bedankt. Dan ga ik voor gewoon witte allgrund grondverf gebruiken en lak daarna af met hoogglans RAL 1013. Ik ben zeer tevreden over die Si..ns hoogglans. 7 jaar geleden mij huidige huis mee gedaan en het zit er nog als nieuw op :-)
 
  • Like
Waarderingen: De Bob

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu