NEFIT Topline HR30 -- wel cv-- geen warmwater

Suzihayabusa

  • #1
Beste mensen,

Ik ben ten einde raad.
Een NEFIT TOPLINE HR30 waarvan wel de cv werkt, maar niet de warmwater.
De thermostaat op de boiler die indirect gestoken wordt door de CV, maakt en verbreekt wel het contact bij het veranderen van de temperatuur instelling, maar tapwater functie slaat niet aan. Geen icoontje met een kraan en gek genoeg ook geen storingscode.

Ter info, de cv is een vervanging van een ander NEFIT HR45 en heeft dus nog niet volledig gewerkt sinds aansluiting.
De HR45 was geen Topline mode. Rand apparatuur zoals de 3 weg klep is qua bedrading aangepast en aangesloten op de huidige Topline HR30.
OF misschien niet goed en zou dit het probleem kunnen zijn???
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Werkt de driewegklep wel?
 

Suzihayabusa

  • #3
Ik heb de drieweg gebruikt van de vorige cv. Het is een 2 draads. Aangesloten op de 0 en de schakelde contact op de Topline HR30 cv.
Ik ga ervan uit dat er verder geen meting Word gedaan aan de 3 weg klep en dat het dus enkel een klep is die stroming van water veranderd van richting a naar richting b wanneer er spanning op komt te staan.
Deze klep zou naar mijn beredenering ook pas moeten gaan schakelen nadat de cv op tapwater vraag modus gaat en op display de tapwater laat zien. Geen van deze dingen gebeuren momenteel.
Cv gaat niet over naar tapwater modus terwijl thermostaat op de indirect gestoken boiler toch aangeeft dat water temperatuur beneden ingestelde waarde is en hij dus moet gaan opwarmen.
 

JeffreyD94

  • #4
Hoe is de regeling vanuit de boiler aangesloten op het toestel?
 

JeffreyD94

  • #5
Op contact 11: 24V fase van de klep.
Op contact 12: N van de klep.
Op contact 13: Eindcontact/schakelcontact.
(Contact 13 moet je even nakijken in de documentatie.)

Neem aan Nefit topline HR II 30kW?

 

Suzihayabusa

  • #6
Momenteel met 2 draden van de thermostaat van de boiler wat waarschijnlijk het probleem is. De Topline model werkt niet met een thermostaat samen, maar met een boiler temperatuur sensor. Een NTC sensor om precies te zijn.
Ik had dat niet door. Volgens grafiek weerstand uit de installatie handleiding is dan ook het maken van contact tussen de draden 0 Ohm weerstand waar de computer niks mee kan doen. Het staat niet gelijk aan een temperatuur.
Ik hoop nu dat als niets doorgebrand is doordat de thermostaat de 2 draden kortsluit, ik met een temperatuur sensor het probleem kan verhelpen.
To be continued...
 

Suzihayabusa

  • #7
De 3 weg klep is aangesloten met 2 draads op 11 en 13. Dus op de 24 V en de schakelende 0
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu