Problemen warm water Cv ketel Nefit n8 topline compact hrc 30/cw5

casperradefiets

  • #1
Beste lezers,

Onze nefit n8 topline compact hrc 30/cw5, kampt al een tijd met problemen betreft de warmwaterkraan. Wij krijgen maar kort warm water waarna het vervolgens koud wordt, en heel soms weer warm. Het lijkt erop alsof de ketel afslaat bij de warm water vraag door lucht in het systeem. Dit lijkt ons vreemd aangezien de ontluchter afgelopen week is vervangen. Hieronder is een filmpje geplaatst waar duidelijk te zien is wat het probleem is, ik hoor graag als iemand enig idee heeft wat het probleem zou kunnen zijn.

Voor degene die het filmpje niet kunnen zien, volgt hier een toelichting:

De ketel is de radiatoren aan het verwarmen en ontvangt dan vraag voor warm water uit de kraan, deze schakelt over en gaat deze verwarmen. Na 10 a 15 seconden slaat de gastoevoer aan en gaat de ketel actief verwarmen. Dan komt er een sputterend/ borrelend geluid waardoor er iets misgaat in de ketel waarna de ketel stopt met verwarmen en er alleen maar koud water uit de kraan komt.


Hartelijk dank voor jullie tijd,

Met vriendelijke groet,

Casper
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Het beste advies is om de installateur te bellen.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #3
Is dat op alle warm water kranen? of alleen op de thermostaat kraan?
Indien op andere kranen wel goed functioneerd zit het probleem dus niet in je ketel!

Voorts zou ik toch nog maar even een installateur te rade plegen want van heel de installatie klopt niet veel. Gaskraan verkeerd om. Cv leidingen 16mm???
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu