Nefit geen warm water, wel cv. Geen doorstroming (dashes ipv 0)

Arjen599

 • #1
Hallo,

Deze Nefit Proline 24 HRC NxT cw 4 is drie jaar geleden geïnstalleerd en alleen gebruikt voor verwarming cv. Nu dat er een badkamer is gerealiseerd, moet de unit ook gebruikt gaan worden voor tapwater. Tijdens aanzetten in het menu (P3 van O naar 2) en de warmwaterkraan open, sloeg de brander even aan, maar geen warm water. De leiding wordt vlakbij bij de unit wel wat warmer. Daarna sloeg de brander niet meer aan. Geen tapwatersymbool, geen storingscode.

Uiteraard heb ik dit forum afgestruind en zie vaak dat de stromingssensor het euvel is. Echter, in die antwoorden vind ik vaak dat de doorstroming dan ‘0’ aangeeft. In dit geval zijn het dashes (- -). Omdat de ketel al wat langer gebruikt wordt voor alléén cv, kan daar misschien het probleem liggen? Of zie ik nu wat over het hoofd?

De nieuwe stromingssensor is al onderweg, maar misschien kan er nog een ander onderdeel defect zijn?

Alvast bedankt voor een eventueel antwoord!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Onderhoudtje

  • #2
  Wat ook kan is dat de driewegklep vast zit in de cv positie.
  Als de stromingssensor niet reageert op waterstroming dan krijg je inderdaad de aanduiding (- -).
  Heb je de stromingsensor al los gehaald en schoon gemaakt. De stromingsensor heeft schoepen en misschien door het stilstaande water zit deze nu vast.
   

  Arjen599

  • #3
  Bedankt voor je reactie!
  Nee, ik heb de sensor nog niet verwijderd of schoongemaakt, maar zodra ik de nieuwe sensor heb kijk ik alles meteen na. En dat de driewegklep vast zou zitten, krijg je dan geen foutcode?
  Ik kijk het in ieder geval meteen na zodra ik de ketel open heb. Bedankt!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu