Natuurstenen neuten voordeur verbreden

RsRoel

  • #1
Hallo klussers,

Er is waarschijnlijk door de jaren heen (huis uit 1910) redelijk geklust aan de kozijnen en deuren, en nu is het zo dat het houten kozijn van de voordeur breder is dan de natuurstenen neuten. Dit in combinatie met de huidige voordeur die waarschijnlijk ook 2-3cm smaller is dan deze ooit geweest is, zorgt ervoor dat de deur niet tegen de neuten aanvalt waardoor er een redelijk groot tochtgat zit. De vorige eigenaar heeft hier, zoals nog deels te zien is op de foto's, gewoon een stuk hout tegenaan geplakt wat ondertussen weggerot is.

Zie foto's onderaan voor details.

Ik was benieuwd of hier iemand nog een slim idee heeft om dit om dit makkelijk op te lossen?

Waar ik zelf aan dacht:
  1. 2x smalle strook natuursteen op maat slijpen en er tegenaan plakken. Echter meeste dorpels (en ook tegels) die ik tegenkom zijn de standaardmaten betreft de dikte (hele cm's), terwijl er 13mm nodig is. Verwerken van steen is wat lastiger, en de exacte kleur matchen zal ook lastig worden.
  2. Oplossing van de vorige eigenaar herhalen, stuk hardhout halen, op maat zagen, en zelfde kleur lakken als de rest van het kozijn. Voordeel is dat hout wat makkelijker te verwerken is.
Iemand wellicht nog een ander/beter idee? Hoor het graag!


IMG_2172.jpg

IMG_2174.jpg

IMG_2171.jpg
 
Laatst bewerkt:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
De sponning ontbreekt als ik het goed zie.
Stukje natuursteen op maat laten zagen. Kleurverschillen zal je wel houden.
Alternatief is compleet nieuwe neuten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu