Koudebrug achterkant openslaande deuren natuursteen dorpel

lionelf1

  • #1
Hoi allemaal,

Sinds een paar maanden hebben wij nieuwe kozijnen, en is er een eikenhouten vloer tegen de onderdorpel aangelegd van de openslaande deuren naar de achtertuin. Echter, is er nu sprake van een koude brug. Bij de natuurstenen dorpel "kruipt" er condens naar boven toe. Nu is de vloerenlegger hier geweest en maakt zich lichte zorgen om het condens wat de vloer in kan trekken en er voor kan zorgen dat de vloer gaat vervormen.

Voor de context: er is een schuimbetonvloer gestort, met daarop anhydriet (+vloerverwarming), en daarop de eikenhouten vloer gelijmd.

Zoals je kan zien op de foto's is de natuurstenen onderdorpel bovenop de stenen geplaatst (volgens mij zonder isolatie?). Wat zou hier de beste oplossing voor zijn om dit op te lossen?

Dank en groet,
Lionel
IMG_7292.JPG
IMG_7293.JPG
IMG_7294.JPG
IMG_7295.JPG
IMG_7296.JPG
IMG_7297.JPG
IMG_7298.JPG
IMG_7294.JPG IMG_7299.JPG
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dit is het grote nadeel van massief natuursteen. En dan moet je nog een echte winter mee gaan maken, met temperaturen ver onder nul.

Natuursteen is een authentiek materiaal, maar past in deze vorm niet meer bij hoe wij ons binnenklimaat in onze woningen regelen (hogere temperaturen en RV).
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Weet je zeker dat het condens is. Ik ga meer voor water wat tussen de dorpel en het metselwerk naar binnen trekt.
Wanneer heb je dat vochtig plekje ontdekt of zie je condens op de verticale wand van de dorpel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu