Na vervangen kraan door thermostatisch sluit deze niet af (met foto's)

Gebruikersnaam1001

  • #1
Hallo klussers,

Ik heb een oude kraan vervangen voor een thermostatische van hetzelfde merk. De knelring en de moer daaronder heb ik aan de leiding laten zitten en vervolgens op de nieuwe kraan gedraaid. Zelfde verhaal met de ring aan de radiatorkant. Alles zit netjes dicht en geen lekkages.

Daarna CV weer aangevuld en de radiator ontlucht maar tijdens ontluchten loop ik er tegenaan dat het water blijft lopen terwijl de kraan "dicht" staat aangezien er nog geen knop aan zit. Het palletje wat je naar binnen kunt duwen staat ook netjes naar buiten en veert netjes heen en weer. Maar het water blijft uit het ventiel van de radiator komen en als ik de CV blijf vullen gaat het water harder stromen. Hij loopt dus door.

Wat doe ik verkeerd :-)

Oude situatie met in mijn hand de nieuwe kraan
1605263391917.png



Na loshalen oude kraan zag het er zo uit. Ik heb de ring en moer laten zitten van de oude kraan
1605263022653.png



Nieuwe (huidige) situatie
1605263140936.png
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Een thermostatische kraan staat standaard open, tot de thermostaatkop hem dicht duwt. Je kunt er dus ofwel een thermostaatkop opzetten, of de grote oranje dop er weer opdraaien. Als je die oranje dop aandraait duw je het pennetje in en sluit de watertoevoer naar de radiator.
 
  • Like
Waarderingen: Gebruikersnaam1001

Gebruikersnaam1001

  • #3
hahahahaha echt? Soms denk ik heel even dat ik toch een best handige klusser ben en dan gebeurt er weer zoiets als dit :-)

Wat ben ik toch blij met dit forum, bedankt voor je snelle reactie Krunnie!
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Geen probleem, we zijn hier allemaal zonder kennis geboren en hebben alles in de loop der tijd links en rechts bijgeleerd :mrgreen:
 
  • Like
Waarderingen: Gebruikersnaam1001

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu