Muurvuller valt uit elkaar???

FWKlus

  • #1
Beste klussers,

Nu twee keer op rij loop ik tegen hetzelfde probleem aan bij het werken met muurvuller (van alabastine):

Ik smeer de plekken die behandeld moeten worden aan met muurvuller, laat het drogen.... en als het droog is, valt het bij de minste aanraking helemaal uit elkaar.

Ik begrijp er niets van, kan iemand mij hiermee helpen?

Heb ik wellicht te weinig poeder gebruikt bij het aanmaken, waardoor het niet goed bindt? Of wat doe ik anders niet goed?

De muurvuller waar ik vanmiddag mee werkte, kwam uit een groot pak wat al een jaar of twee bij ons in de schuur staat. Ik heb het eerder gebruikt en er toen geen enkel probleem mee gehad. In eerste instantie dacht ik dat het pak misschien niet goed afgesloten was geweest en het spul daardoor niet goed meer was.
Maar kort geleden was ik bij familie aan het klussen en daar liep ik tegen exact hetzelfde probleem aan. Echter, dit was muurvuller uit een net nieuw gekocht pakje! Dus dat kan het niet zijn geweest....

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen, want dit is bijzonder frustrerend. Ik kan alles er nu weer afhalen en overnieuw beginnen... met het risico dat het opnieuw misgaat.

Hartelijk dank voor de hulp alvast!

Vriendelijke groet, Frouke
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De muren wel eerst nat gemaakt ?

Gips gaat met water een chemische verbinding aan om sterkte te krijgen, te snelle droging of een te grote zuiging van de ondergrond zorgt er voor dat de chemische verbinding niet goed verloopt, het resultaat hebt u ondervonden.

Twee jaar vind ik wel erg oud voor zo'n produkt, ik zou het zelf niet meer gebruiken.
 

FWKlus

  • #3
Hartelijk dank voor uw reactie.

En nee, ik had de muur niet eerst nat gemaakt, dus dat ga ik nu zeker eerst doen! Laten we hopen dat in dit geval tweemaal scheepsrecht is.

Twee jaar lijkt mij inderdaad ook wat oud, maar zou het echt uitmaken voor een dergelijk product? En laatst zat ik dus met precies hetzelfde probleem en dat was met gewoon een nieuw pakje.

Mocht het nu weer niet lukken, dan ga ik morgen een nieuwe verpakking halen.

Nogmaals, hartelijk dank!

Vriedenlijke groet,

Frouke
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Als het droog is bewaard, en niet bevroren, dan kan er weinig mis zijn met het product. Wat voor producten zouden erin moeten zitten die "bederven"?

Ik heb droge muurvuller van hetzelfde merk al 15 jaar staan, dat werkt nog prima. Bij sterk zuigende ondergronden even met een plantenspuit het gat vochtig maken.

Maak ook iets meer aan dan nodig, een laat dat in het bakje hard worden. Als dat ook uit elkaar valt, is er iets anders aan de hand.
 

FWKlus

  • #5
Bedankt voor de reactie!

Ik heb de muur inmiddels opnieuw behandeld en nu is het gelukkig wel goed gegaan. Op advies van een kennis heb ik de gaten eerst een likje verf gegeven en toen dat droog was opnieuw geplamuurd. Het zit er nu prima op!

En inderdaad met hetzelfde oude product, dus daar heeft het niet aan gelegen. Het was zoals jullie zeiden de zuigende ondergrond die het probleem gaf.

Nogmaals bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu