Specie valt telkens uit de muur! Juiste mengverhouding?

Charliefox

  • #1
Zie ook dit topic Tips voor muurtje verplaatsen

Ik heb een muurtje verwijderd en 2 lagen gips plafonds waardoor er nu nogal wat afgewerkt moet worden. De grotere diepe gaten en spleten in het metselwerk die stevigheid vereisen wil ik eerst grof dichtsmeren met cement of beton specie. Daarna laat ik een stukadoor komen om de boel verder af te werken (ik waag mij daar niet aan).

Nu heb ik van de bouwmarkt beton mortel en ook zandcement met kalk erin. Met beide goedjes lukt het me maar niet om de boel dicht te smeren, het valt telkens uit de dichtgestreken gaten en spleten! De mengverhouding met water heb ik volgens aanwijzing gedaan. Hoe krijg ik die specie er nu in en vooral; dat het erin blijft!?

Met Knauf lukt het me altijd wel, want dat hecht heel goed. Echter voor die gaten en spleten te dichten lijkt Knauf me toch een beetje te zacht dus niet stevig genoeg.

Iemand advies?


 

Ralph

  • #2
Specie moet iets natter dan metselspecie zijn, en dan muur voor bevochtigen en gooi de specie er met halve troffels een beetje naar boven gooiend in.
Valt de hele zooi er dan nog uit is de specie te schraal en moet je er meer kalk in mikken.
 

Charliefox

  • #3
Ralph, tnx voor de snelle reply! Kalk, mag dat ook dat Knauf spul zijn (kalk?). Ik heb een zak roodband en aan zak geelband. En ik zal het morgen dan wat steviger omhoog gooien :lol: Het zijn idd grotere gaten helemaal bovenaan de wand onder het dakbeschot ...
 

Pepjo

  • #4
Volpurren die gaten, daarna schuin terugsnijden en laat dan de stucadoor maar komen.
 

Ralph

  • #5
Rood of geelband is geen kalk maar gips. Roodband kan je er ook inknallen btw, dat kan je 5 cm dik opbrengen ineens.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Veel mensen denken bij het er weer afvallen dat de specie te nat is en gaan steeds droger werken, met als gevolg dat het ook steeds moeilijker wordt.
Gewoon de specie wat natter maken en je zult zien dat het veel beter blijft zitten (kan beter vastzuigen)
Verder meteen glad strijken (niet te lang blijven strijken omdat je het vocht dan naar het oppervlak haalt), even aan laten drogen en dan met een met een rij de hobbels en bobbels er af halen.

suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu