Hoe halve kilo verkeerde muurvuller verwijderen

beunhaas_extraordinaire

  • #1
Ik heb gaten van twee+ cm in de kozijnen van al mijn ramen, die ik wilde.opvullen in mijn isoleerpoging. Ik huur, en mijn situatie is zo dat ik het beste het heft in eigen hand kan nemen. Ik heb geen kluservaring en probeer liever dan dat ik instructies lees.

Ik gebruikte filler voor allesbehalve hout.
Omdat het gaat om de verbinding tussen een gipsmuur en een houten kozijn wilde ik aanvankelijk houtvuller gebruiken, maar daarop stond 'voor gaten van maximaal 2 mm'. Er zitten ook blauwe verf met daarbovenop hele.dikke witte verf tussen het hout en de muur, dus ik dacht dat houtvuller misschien niet geschikt was. De verf lijkt bedoeld om de gaten en oneffenheden over te schikderen. Ik wilde zsm de gaten opvullen.

In de winkel zag ik ook polymer plamuur, maar dat was dacht ik niet geschikt voor de gipsmuur naast het houden kozijn. Dus ik heb de enige andere optie van de Action gebruikt: tex instant filler in white.

Inmiddels ben ik twee ramen, een halve kilo filler en een leerzame ervaring verder. Ik ben de filler nu overal vanaf aan het schuren want ik ga het nu maar netjes doen, filler eraf, alle verf eraf, alsnog plamuur en houtfiller aanbrengen, verven etc.

Omdat het een halve kilo is, en er een massa filler in de muur zit, ben ik benieuwd of er een manier is om de vuller op te lossen en mijn leven op de korte termijn makkelijker te maken.

Foto's van de staat van mijn ramen bijgevoegd

IMG_20231129_130913294.jpg IMG_20231129_130904636.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Gipsproducten zijn ontworpen om uit te harden. Dikke stukken kun je verwijderen met hamer en steenbeitel. Kleine uitsteeksel steek je met een plamuurmes af. De rest: Schuren.
 
  • Like
Waarderingen: beunhaas_extraordinaire

beunhaas_extraordinaire

  • #3
oké, de grote opvulstukken zijn nog niet helemaal uitgehard dus dan wacht ik daar op en hak en snij ik het er dus uit. ik kan weer verder, bedankt
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu