Tuindeur stucen zodat hij mooi wegvalt in de gestucte tuinmuur

Michelle-1234

  • #1
Hallo klusser,

Ik heb een klusidee maar vraag me af of het uitvoerbaar is. De situatie is als volgt:
Ik heb een tuinmuur die de tuin afsluit waar een tuindeur in zit. Aan de linkerkant van de tuindeur staat een reeds gestructe en geverfde muur. De huidige tuindeur heb ik weggehaald aangezien deze was gemonteerd een schuttingdeel (rechts van de tuindeur).
Nu wil ik graag de gestucte muur door laten lopen, dus een stuk erbij metselen en hier tussen een nieuwe deur inzetten die op slot kan. Het liefst een pivot/taatse deur maar dat wordt te ingewikkeld ben ik bang. Indien dit wel mogelijk is, verneem ik het graag.
Nu is mijn vraag:
Kan ik een tuindeur mee stucen met de rest zodat hij qua structuur en kleur niet opvalt in de muur? Ik heb gezocht maar kom tot nu toe uit op een tuindeurframe met een slotkast. Deze zal ik dan zelf moeten bekleden (kan dit direct met gipsplaten?) waarna het gestuct kan worden?

Ik kijk uit naar jullie reacties!

Vriendelijke groeten,
Michelle
 

Rotnem

  • #2
Dit is beslist een lekenreactie van mij, maar ik denk dat het klappen van zo'n deur al snel te veel is voor stucwerk. Maar er zijn vast wel stucervaringsdeskundigen. Mogelijk kun je wel iets op zo'n deur smeren wat op stuc lijkt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu