Muurtjes plaatsen op zolder i.c.m. dakkapel

Wimbraamsma

 • #1
Hoi,

Wij hebben te horen gekregen dat mijn vrouw zwanger is van een tweeling dus ineens is er nogal haast geboden bij het verbouwen van onze zolder ;)
Helaas zijn alle goede aannemers heel erg druk (iedereen is volgens mij bezig met home improvement tijdens corona ofzo) dus ik hoop zelf ook wat te kunnen doen.

De dakkapel laat ik plaatsten door een bedrijf maar de wandjes om twee slaapkamers te creëren wilde ik zelf doen.
Dat heb ik al wel eens eerder gedaan maar dat was een recht toe recht aan situatie met een plat dak. Hier heb ik een puntdak en dat wil ik ook zo houden.

Nou zij de opmeter van de dakkapel dat er natuurlijk een groot gat in de dakconstructie komt en dat ik dat ook enigzins moet opvangen met een wandje.
Mijn plan was om een scheidingswand precies in het midden te zetten (dus tot in de nok van het huis) maar hij zij dat ik die beter iets uit het midden, naar de kant van de dakkapel kon plaatsen. Snapt iemand deze logica? Ik word er een beetje zenuwachtig van...

thanks,
Wim
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Franc1234

  • #2
  Om te beginnen; van harte! hier een ervaringsdeskundige met een tweeling ;)

  Wat is de situatie verder? dat kan wel worden geroepen, maar e.e.a. hangt af van een aantal factoren...
  1. wat is de helling van je dak
  2. hoe groot wordt het dakkapel
  3. is het een gordingdak, of een sporenkap
  4. waar staan de spanten/ hulpspanten

  Normaliter worden er 2 slapers aangebracht t.h.v. de zijwangen van het dakkapel. Deze lopen van gording tot gording, of van gording tot muurplaat. Net hoe de situatie is. In mijn timmerloopbaan zelden onder een slaper nog een dragende wand gezet.
  Wat wel kan is dat de dakhelling zo flauw is, dat de balken constructief beoordeeld moeten worden om doorhangen tegen te gaan.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  Laat de plaatser van de dakkapel een voorziening maken om de kap op te vangen. Dan hoeven de scheidingswanden niet constructief te zijn. Dus moet er een gording over de breedte van de woning aangebracht worden.
   
  • Like
  Waarderingen: Rene de klusser

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu