Badkamer muurtjes en plaatsen douchedeur 45 graden

rcspek

 • #1
Hallo,

We hebben een plattegrond van onze badkamer gekregen, onze beoogd installateur zegt dat de douchedeur niet kan worden bevestigd zoals ingetekend. Hij zegt dat de deur te zwaar is voor deze oplossing en dat de 45 graden hoek niet sterk genoeg is. Hij wil geen garanties geven.
Verder zegt hij dat hij geen nette 45 graden hoek kan maken met de muur/tegels, omdat hiervoor geen tegelprofiel voor beschikbaar is en dat de hoek te scherp is. Klopt zijn verhaal?

Als dit niet kan worden toegepast moeten we de badkamer groter maken om een 90 graden douchedeur te kunnen plaatsen.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Vriendelijke groeten,

Rutger

muur douche.PNG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Klussen.

  • #2
  Ja. Of je moet de deur in een stalen frame plaatsen. Met al dat vocht niet ideaal en duur.
   

  rcspek

  • #3
  Mag ik dan concluderen dat onze badkamer specialist ons niet goed heeft voorgelicht? Op internet zie je best veel 45graden douchedeur oplossingen ingetekend op tekening (helaas niet veel foto's)? Hoe hebben zij dat dan uitgevoerd?
   

  Klussen.

  • #4
  De afspraak op dit forum is om geen oordeel te geven over andermans werk. Ik heb mijn 45° doucheknik in de muur gemaakt zodat het scharnier van de deur op de kopse kant kon worden gemonteerd. Maar het is een cellenbeton muurtje van 7 cm. 10 cm zou nog beter zijn.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu