Muur tussen garage en keuken isoleren

Jessy27

  • #1
Goedemorgen, ik wil zelf een muur gaan isoleren tussen de garage en de keuken. Die muur is in de keuken ijskoud en lijkt te tochten. Ik wil hem aan de binnenkant van de garage isoleren. Wat is de goedkoopste en makkelijkste manier om dit te doen?
Zie foto, dit is in de garage.
 

Spacefrog

  • #2
Ik zou kiezen voor een voorzetwand. Je kan hem maken van metal stud (Gyproc) of gewoon van hout. denk even goed na over eventuele dampfolie ivm vochtigheid in de garage. Ik kies zelf doorgaans voor hout. Denk van te voren na over de eventuele afwerking.

Je kan er ook een spouwmuur van maken en met bijv. kalkzandsteen opmetsel maar dat is doorgaans wat kostbaarder.

Heb je hier wat aan?
Mocht je meer vragen hebben dan hoor ik het wel!

Gr Wim
 

Jessy27

  • #3
Hartelijk dank voor je reactie. Ik ben echt een leek (en een vrouw ;-)) dus ik heb idd nog vragen. Ik heb al wat filmpjes bekeken maar je bedoelt dan een soort rachelwerk van hout (heeft ook mijn voorkeur) en daartussen isolatiemateriaal. Maar wat voor isolatiemateriaal moet ik dan nemen en hoe kan ik het makkelijkst en goedkoopst afwerken?
 

Spacefrog

  • #4
Klopt, als je even googled op voorzetwand hout vind je wel wat. Je kan het makkelijkst geschaafde vuren regels kopen 50x75mm of 50x100mm oid en daartussen glaswol of steenwol plaatsen. In dit geval lijkt het me niet nodig om dampwerende folie te plaatsen als de garage gewoon ''droog'' is. Afwerken kan vervolgens met gipsplaten of eventueel met OSB platen en daar gips overheen. Dat is ook afhankelijk van wat je eventueel met de muur wilt. Al met al is dit een relatief goedkope oplossing en prima te doen qua moeilijkheidsgraad. Filmpjes en plaatjes kijken helpt idd goed, en niet te bang zijn, leren door te doen!

Vraag gerust als je meer wilt weten!

Gr Wim
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Alle leidingwerk naar voren halen om te voorkomen dat bij een storing/lekkage de halve wand gesloopt moet worden.
De lasdozen moeten in elk geval naar voren gehaald worden, die moeten bereikbaar blijven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu