Muur gipsblokken sterk genoeg voor 60kg?

Remonvv

  • #1
Hallo klussers,

Ik wil een Vogels electrische wallmount + tv aan mijn gips muur hangen. Het gaat om een 7cm dikke muur. Plan is montage door middel van 8 bouten/pluggen 5cm de muur in. Het hele happie weegt denk ik ongeveer 60-65kg.

Iemand enig idee of dit veilig is? Pluggen kunnen volgens verpakking 244kg per stuk hebben maar met de hefboomwerking en dergelijken maak ik me toch een beetje zorgen. Ik neem aan dat de muur zelf wel blijft zitten toch? :)

Remon
 

Fiesiekus

  • #2
Die 7 cm is wat aan de magere kant. Denk 10 cm minimaal.
 

Michiel_H

  • #3
Ik neem aan dat de muur er al staat.....
Ik denk dat dat geen probleem is. Hoe is de hefboom? Als de ene boom 2 keer zo lang is dan de andere dan verdubbel je het gewicht gewoon en dan weer delen door het aantal pluggen. 7 cm en een fatsoenlijke plug moet geen probleem zijn..
 

Remonvv

  • #4
Ja de muur staat al. De electrische standaard kan max 30cm naar buiten. Dus dan hangt de 35kg van de tv ong 30 cm van de muur. Zoals gezegd gaat het om 8 pluggen (alligator dacht ik).

De pluggen zullen ook wel blijven zitten, maar de muur zelf?
 

Remonvv

  • #5
En nog een vraag trouwens, hoe ver kan ik in een gips muur van 7cm boren zonder aan de andere kant problemen te veroorzaken? ik dacht zelf aan 5.5cm oid
 

Michiel_H

  • #6
Die muur zal ook niet zomaar omvallen..
5,5 cm boren is geen probleem, maar boor wel zonder kloppen.
 

Ivo 34199

  • #7
Via de website van een bepaalde leverancier heb ik de volgende specificaties (en illustratie) gevonden.

Voorwerpen < 15kg:
De lichte voorwerpen, tot 15 kg maximum, worden aan de hand van X of gelijkaardige haken opgehangen (5 kg per punt).

Voorwerpen tussen 15 en 30kg:
Bij gebruik van plug en vijs (type Fisher of Taro), mag de vermenigvuldiging van het gewicht van het op te hangen voorwerp uitgedrukt in kilogram, met de afstand van de wand niet meer bedragen dan 30 kg/m. Bij glijdende belasting, zoals bijvoorbeeld een keukenkast, mag het moment niet groter zijn dan 15 kg/m per lopende meter wand. (75 x 0.20 = 15 kg/m).

Voorwerpen > 30kg:
Om voorwerpen zwaarder dan 30 kg/m op te hangen, doorboort men de wand en maakt men gebruik van een metalen plaat of kleeft men houten blokken in de wand.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu