Draagkracht gipsblokken muur

Pentarou

  • #1
Hallo, we gaan verhuizen naar een gezinswoning uit 2007. We willen onze 85 inch tv van circa 50 kilo met daaronder een ikea besta, 4 a 5 blokken, tv meubel los van elkaar ophangen aan een gipsblokken muur. Dit hebben we zelf nog niet eerder gedaan, me maken ons daarom zorgen om de draagkracht van de muur en de werking van onze nieuwe stucwerk.

Ik weet dat ik hiervoor het beste alligator plugs kan gebruiken. Kan iemand ons alsjeblieft hierin adviseren?
 

Willem52

  • #2
Welke dikte hebben de gipsblokken.
 

Pentarou

  • #3
Hé Willem52, de dikte van de gipsblokken muur is 7 cm.
 

moerkerken

  • #4
Dat moet makkelijk lukken als je de juiste maat pluggen neemt en deze ver genoeg in de muur steekt.

Vaak wordt voor tv's plugmaat 8 of 10 gebruikt, meestal zitten deze al wel bij de muurbeugel inbegrepen als je een muurbeugel koopt. Controleer wel of de muurbeugel die je koopt voor jouw tv bedoeld is voor zo'n grote en zware televisie, veel muurbeugels gaan maar tot 65 of 75 inch.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
moerkerken schreef:
...meestal zitten deze al wel bij de muurbeugel inbegrepen als je een muurbeugel koopt.
Mijn ervaring met de pluggen die standaard meegeleverd worden bij welk op te hangen artikel dan ook, is dat het zelden de kwaliteit benadert van de pluggen van een bekend merk. Ik gebruik die meegeleverde pluggen nooit! Hoogstens gebruik ik ze om de maat ervan te bepalen, zodat ik een kwaliteitsplug van dezelfde maat kan kiezen.
 

moerkerken

  • #6
Dat kun je uiteraard ook doen, de maat die er bij zit is vaak wel de maat die je nodig hebt. En dan ruilen voor een kwaliteitsplug is inderdaad ook een goed idee, vooral bij dit soort zware voorwerpen.

Heb dat zelf bij mij tv van 55 inch niet gedaan, maar die is dan ook niet zo zwaar als die van de topicstarter.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu