Verspringing in muur met cellenbeton of gipsblokken?

merijnpeters

  • #1
Beste,

Momenteel zitten we midden in een verbouwing van onze onlangs gekochte woning. Ik zit nu alleen met de volgende situatie:
Bij een uitbouw dat door de vorige eigenaren zo'n 40 jaar geleden is gerealiseerd is de muur van de uitbouw niet gelijk doorgetrokken met de bestaande muur van de woning. Hierdoor zit er nu een verspringing in de muur van zo'n 5cm.
Schermafbeelding 2022-08-10 071915.png

Echter zouden wij deze muren nu wel graag gelijk doorgetrokken willen hebben zodat we tegen deze wand onze nieuwe keuken kunnen plaatsen.
Mijn vraag is dus, waarmee kunnen wij dit het best doen? Bij een ander onderwerp op dit forum kwam ik iets tegen dat je dit het best niet met ytong blokken kan doen omdat dan op den duur scheuren kunnen ontstaan bij de hechting van de bestaande muur en de ytong muur en dat je hiervoor dus beter gipsblokken kan gebruiken. De gehele muur (alle muren in de woning) zullen we naderhand nog wel gaan stucen.
Is een wand van gipsblokken stevig genoeg om hier de zwevende (ongeveer 3 stuks) keukenkastjes en een afzuigkap aan op te hangen? Of zal het toch wel gaan met cellenbeton blokken? En lijm je deze blokken gewoon vast tegen de bestaande muur aan of moet hier nog een ruimte tussen zitten? Het betreft een geisoleerde muur tussen ons en de buren.

Alvast bedankt!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Een voorzetwand vind ik het meest logische. Er komt toch immers een keuken voor, dus een hele steenachtige wand heeft niet echt toegevoegde waarde. Wat voor achterwand krijgt de keuken (tussen aanrechtblad en bovenkastjes)?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu