Deel gipsblokkenmuur verwijderen en rest afwerken

Mariav

  • #1
Hallo,

Wij gaan een tussenmuurtje van gipsblokken (tussen twee slaapkamers) deels verwijderen en 50 cm verder een nieuw gipsplatenmuurtje optrekken. Kan iemand me adviseren over hoe we dit zo net mogelijk kunnen doen, aangezien er een stukje van de wand moet blijven staan en hoe we de kopse kant later moeten afwerken? We willen de muur het liefste gewoon verven, zoals de rest van de kamer en de gipswand straks ook. Hopelijk is mijn vraag duidelijk :-).

Alvast hartelijk bedankt!
Maria.
 

Loupland

  • #2
Je kan die gipsblokken heel makkelijk zagen met een grove zaag. Ze hebben daar speciale zagen voor maar gewoon een houtzaag werkt ook wel... Hij is dan wel bot daarna.

zaag:


Maar dan kan je hem recht naar beneden afzagen.

Dan zat je je staander recht tegen dat afgezaagde muurtje aan en schroef je je staander met een paar lange schroeven vast aan dat gasbetonmuurtje en dan bouw je gewoon je gipswand.

En dan kan je daarna met speciale voegenvuller de openingen tussen je gipsblokkenwand en je gipsplatenwand dicht smeren.

Is wel een beetje duur spul... Maar het word echt keihard. Ik ben er zelf echt een groot fan van.

Dan kan je daarna de gehele wand stucen, behangen en verven.

Merken en prijs verwijderd. Niet nodig voor beantwoording - mod
 

Loupland

  • #3
Of hoeven die muren niet aan elkaar gemaakt te worden?

Anyways, als je gewoon je muurtje afzaagt dan kan je de afgezaagde kant mooi afwerken met stuc of je doet er een U-profiel overheen van kunststof... die kan je gewoon bij de bouwmarkt halen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu