Minimale lengte enkelwandige buis op houtkachel

Uilebal

  • #1
Goedenavond,


Mijn houtkachel heeft een 150mm binnenmaat aansluiting; hier moet een enkelwandige pijp op voordat de aansluiting over kan op een dubbelwandige rvs flexibele buis.

Wat is de minimale lengte die u zou adviseren voor een enkelwandige pijp? Zijn hier voorschriften/regels over in Nederland? Zijn dubbelwandige rvs flexibele buizen net zo hitte bestendig als enkelwandige staal?

NB. De kachel komt in een nis te staan ver van brandgevaarlijk materiaal vandaan. De flexibele komt door een bestaand gemetseld rookkanaal.

De kachel past exact, maar als ik daar een lang stuk stijve enkelwandige buis op moet zetten wordt het zo’n gepruts; ik doe liever een kort stukje enkelwandig (bv 10-15cm en dan direct over op flexibel. Het gaat er dus puur even om of een dubbelwandige rvs flexibele buis net zo hittebestendig is als een enkelwandige stalen en zo ja of de enkelwandige pijp dan maar 10-15cm MAG zijn.

Even wat foto’s van de kachel en schouw. Op kachel is nu een 15cm nisbus die ik op maat wil maken (wordt dan 10cm) en overgangstuk past er dan in om flexibele op aan te sluiten. Geheel moet dan in de schouw passen met flexibele naar boven door dak.

Bedankt voor ideeën!

image.jpg image.jpg
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Is dikwandige buis buis lengte maakt niet uit, wel zo maken dat je met vegen de boel niet uit elkaar trekt, beide kunnen hoge temperaturen aan.
 
  • Like
Waarderingen: Uilebal

Uilebal

  • #3
@GDelea helemaal bedankt. Ik heb de ew buis 2mm staal met slijptol op maat gemaakt en past er perfect in; zit nu muurvast. Verloop ew-flexibel zit ook perfect zo. Bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu