Meterkast vervangen door klusbedrijf

Zack

  • #1
Hallo, i.v.m. een nieuwe keuken ga ik van 1 naar 3 fase. Eerst moet er een 3fase kast geplaatst worden alvorens de nuon de aansluiting veranderd.Mag ik dit laten doen door een klusbedrijf? Heb wel eens gehoord van een "gereedmelding". Kan dat alleen afgegeven worden door een erkend electrobedrijf?

vr gr zack
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Gereedmelding bestaat niet meer.
Wie je het laat doen is jouw verantwoording.
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #3
Alles tot de meterkast is voor de netbeheerder, wat je er daarna opzet is eigen verantwoording. Dit is overig niet geheel zonder risico, diegene die de groepenkast gaat plaatsen dient wel bevoegd te zijn en moet weten waar hij mee bezig is.

Niet zomaar even een klusje voor de klussenier dus.

Succes!

Calenta :cool:
 

NEN3140_INSPECT

  • #4
Helaas bestaat gereedmelding nog wel. Afhankelijk van het district waar u woont. Het kan zelfs zo zijn dat een meting vereist is. Uw leverancier kan u vertellen wat de eisen zijn.
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #5
:D ja, geldt voor de nieuwbouw, anders sluiten de heren de Kwh meter niet aan. maar verder........... trap het er maar in. van delfzijl tot maastricht :mrgreen:


Het zijn niet alleen meer airco en cv ketel die je zo kunt kopen naast je pakkie shag, nee hoor ook een complete groepenkast kun je zo in de winkelwagen gooien.

Weer een discussie op Klusidee, want het gaat niet heeeeelemaal goed :lol:
 

Flat4ever

  • #6
Onlangs de meters laten verplaatsen en verzwaren van 1*40 naar 3*35. Hier valt dat onder de netbeheerder Liander. Deze maakte geen enkel probleem van het feit dat er nog geen groepenkast hing.

Ik dacht dat de Nuon niks meer te maken had met je aansluiting?
Groepenkast heb ik overigens zelf opgehangen, zonder bevoegd te zijn daartoe. Dit is nog bijna het makkelijkste klusje geweest in onze verbouwing. Vier schroeven om de kast op te hangen en vier om de nul en drie fases aan te sluiten. Aardpen moet nog geschoten worden een aangesloten.
 

Xr8

  • #7
Enexis bied gewoon een nul en 3 fasen aan. De hoofdzekeringen zijn tegenwoordig bereikbaar en worden afgezegeld opgeleverd. Degene die deze verbreekt is verantwoordelijk voor een deugdelijke aansluiting van het geheel erboven en een deugdelijke aarding. Dat ligt niet bij Enexis.

Vind het overigens niet een goede ontwikkeling dat Jan en Alleman dit soort dingen maar kan aansluiten. Vaak wordt er maar wat gedaan, lijkt me in dit soort gevallen niet echt gewenst.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu