Hout achter meterkast vervangen

Plumber013

  • #1
Hoi,

Ik heb een huis gekocht en heb dit volledig gestript, om vervolgens op te knappen. een van mijn dingen is de meterkast. achter de meterkast zit hout dat ik wil vervangen. De gasmeter en dergelijken kunnen zo los, alleen de meter van de electriciteit zit geborgd. Moet hier het nutsbedrijf speciaal voor komen? of zijn er tips om hem los te maken van het hout? alvast bedankt.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Door een erkend installateur met zegelrecht laten doen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Als er geen strikte noodzaak is ga je dat niet zomaar voor elkaar krijgen.
De netbeheerder moet de hoofdaansluiting loshalen en het meterbord, het meterbord is niet zo'n probleem maar de hoofdaansluiting wel.Dat kan betekenen dat de gehele straat spanningsloos moet en dat gaan ze niet zomaar doen.
Het verbreken van de zegels is strafbaar. een hoofdkast zelf verplaatsen levensgevaarlijk.Een erkende installateur mag dat ook niet doen.
 

Plumber013

  • #4
Ik snap het probleem, de hele straat zonder stroom lijkt me niet zon goed idee. Ik moet er nog gaan wonen :wink: . Maar de zwarte kast waar de fases en de meter in zitten moet los. dan hoeft toch niet heel de straat zonder stroom te zitten?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Nee!!!! de meter en de hoofdkast zijn niet van jouw, deze mag jij nooit verplaatsen,het is zelfs strafbaar.Daarbij het is niet eens veilig te doen er staat een wijkzekering voor van 125A of zelfs nog meer .
De schroeven liggen vlak achter de spanningvoerende rails, alleen een idioot waagt die gok.Fout is heel vaak enkele reis met een zeer pijnlijk verloop door koper vergiftiging en verbranding.

Een monteur van een erkend installateur dei dit wel doet en de netbeheerder komt hier achter(via de zegels) dan is het weg erkenning en die heb je niet zomaar terug.

Berichten wijzigen in iets totaal anders is niet netjes.
Maak eens een foto met wat je los wilt hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu