Meerpuntssluiting zit vast

Bugboy

 • #1
Ik heb heel af en toe last van mijn openslaande deuren. De meerpuntssluiting lijkt dan vast te blijven zitten. Deze deuren zijn ongeveer 3.5 jaar geleden geplaatst en sindsdien hebben we dit probleem 4x gehad.

De eerste keer heb ik de timmerman gebeld, die de deuren had geplaatst, en die heeft het met grof geweld open gekregen. De tweede keer op vergelijkbare wijze. Ik ging er altijd vanuit dat één van de haken bleef hangen, maar bij de derde keer ging het mis terwijl de deur open stond. Het is dus geen klemmende haak, zoals op onderstaande video is te zien:


Nadat ik de video had gestopt en met wat tikken op de nachtschoot hoorde ik een klein tikje en toen kon de nachtschoot weer terug worden gedrukt. Het leek wel een palletje dat op zijn plek viel.

Als de deur open staat, krijg je hem niet meer op slot. Nu heb ik het probleem voor de vierde keer, maar nu weer met de deur in het slot (gebeurt natuurlijk het vaakst, want wanneer draai je de deur nu op slot als die open staat).

Ik wil het graag oplossen. De meeste oplossing die ik lees komt door het verzakken van deuren of klemmende haken, maar dat heb ik dus niet. Weet iemand wat hiervoor de handigste oplossing is?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ralph

  • #2
  Slot vervangen natuurlijk. Je wil niet dat je straks de deur niet meer open krijgt in gesloten toestand.
  Slot kost rond de 100 euro, een deur slopen kost meer....
   

  Bugboy

  • #3
  Het probleem is dat die nu dicht zit. Die video is 2 jaar oud. Daarna nooit meer voorgekomen tot nu. Morgen op vakantie, dus ik denk dat ik de deur even op slot laat totdat ik terug ben. Daarna maar eens verder kijken. Ik zie dat je uit Enschede komt. Is dit iets voor een slotenmaker of moet ik bij een goede timmerman zijn? Er is niet echt haast bij...
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Quoten van een bericht dat er direct boven staat is overbodig, quote verwijderd.
   

  Bugboy

  • #5
  Het gaat trouwens om een openslaande deur en het merk van het slot is KFV. Type weet ik zo niet meer...
   

  Bugboy

  • #6
  Ik zal even een follow-up doen op dit bericht. Wellicht dat iemand anders er wat aan heeft. Het slot was met geen mogelijkheid meer open te krijgen, dus het zag er naar uit dat we het moesten forceren, waarbij de nodige reparaties aan hout en schilderwerk noodzakelijk zouden zijn. Het slot zou daarbij ook kapot gaan, dus eerst nog maar een alles-of-niets poging gedaan op het slot.

  Ik heb de klink vervangen door een passende vierkante dop en daar een lange pijp op gezet. Vervolgens daar flink kracht op gezet en daarmee de deur geforceerd. Het voordeel van deze methode (als het lukt) is dat je geen schade hebt aan het houtwerk, maar het slot wel open hebt.

  Het bleek dat het schroefje van de schoot losgerammeld was. Als die net verkeerd terecht komt, dan wil de deur niet open. Dit is een eenvoudig schroefje en met domme kracht was dat te forceren. Daarna het slot demonteren en helemaal open gemaakt. Op het schroefje na is er niets beschadigd, dus een nieuw schroefje er in (dit keer maar een drupje loc-tite er op) en het probleem lijkt opgelost.
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #7
  Nog geluk gehad dat het een KFV slot was, was het bijv. een Buva geweest dan zijn ze vaak helemaal niet te openen.

  suc6

  Gerrit
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #8
  Dat schijnt ook de bedoeling te zijn... Want anders kan iedereen die de kruk kan verwijderen met brute kracht het slot openen.
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #9
  Euuhhhh........
  Daar heb je toch een cilinder voor waarmee je de deur "op slot zet" om dat te voorkomen?

  Wat ik bedoel is dat je bij buva vaak, na het demonteren van de gehele sluiting, de slotkast niet open kunt maken om dat palletje oid. weer goed te zetten of die gebroken veer te vervangen.
  Is daar iets simpels mee aan de hand dan moet je toch de gehele sluiting vervangen.

  suc6

  Gerrit
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu