Meerpuntssluiting sluit van buiten, niet van binnen..

Al78

 • #1
Onlangs heb ik veiligsheidsbeslag geplaatst (antikerntrekbeslag) bij mijn voordeur. Ik heb daarbij zowel het binnen als het buitenbeslag vervangen. Nadat ik de boel had vervangen, ging de deur van binnenuit plots niet meer goed op slot. Met op slot bedoel ik dan 'deadlock', dat je de deurkruk niet meer kan bewegen zonder dat je het slot met de sleutel weer hebt opengedraaid.

Het maakt niet uit ik de deur open heb staan of dicht, in beide gevallen gaat hij van binnenuit niet goed meer dicht. Ik heb ook het oude beslag er weer even op gezet om te zien of dit een verschil maakt, ook niet helaas. Daarnaast heb ik overal ook WB40 in gespoten, zonder resultaat.

Heeft iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen? Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Heb je het slot/meerpuntssluiting vervangen, of alleen de schilden?
   

  Al78

  • #3
  Alleen de schilden
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #4
  Even kijken of er voor het nieuwe beslag extra uitsparingen ed. nodig zijn en of je die wel diep genoeg hebt geboord.
  Als je het nieuwe beslag plaatst en niet strak aandraait werkt het dan wel?
  Zo ja dan weet je waar je moet zoeken want dan wordt er waarschijnlijk iets samen gedrukt waardoor je slot niet meer goed werkt.

  Wat ook nog kan is dat de gaten voor de slotschilden niet helemaal goed zijn geboord waardoor e.e.a gaat wringen op de cilinder en de kruk en het niet meer soepel werkt.

  suc6

  Gerrit
   

  Al78

  • #5
  Dank voor je reactie Gerrit. Als ik het oude beslag er weer op plaats dan werkt het nog steeds niet goed. Dus het lijkt me onwaarschijnlijk dat het komt door spanning vanwege het nieuwe beslag.

  Ik heb idd 1 nieuw gat moeten boren om het nieuwe beslag te laten passen. Mijn vrees ik dat door het getril van het boren er iets verkeerd is gegaan in het binnenwerk van het slot waardoor het niet goed meer werkt..
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #6
  Even de gehele 3 puntsluiting er uit halen.
  Zoals je dan kunt zien beweegt er achter de voorplaat een metalen staaf die het onder- en bovenslot bedient.
  Het kan best zijn dat er ergens iets tussen gevallen is wat je er alleen zo weer uit kunt halen.

  suc6

  Gerrit
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu