Meerpuntssluiting deur werkt niet

Teuntje24

 • #1
Hallo allemaal,

De deur met meerpuntssluiting naar mijn balkon werkt niet. Ik heb hem sinds ik hier woon ooit één keer met heel veel kracht (oké misschien niet heel veel kracht, ik ben maar 1,60 m) open gekregen. De cilinder eruit gehaald, en als deze niet in de deur zit, draait deze prefect. Daar ligt het probleem dus niet. Deur open of dicht maakt geen verschil.

Dus ik neem aan dat er iets mis is met de meerpuntssluiting. Omdat het mij ooit is gelukt het slot met veel kracht open te draaien (stukje bij beetje, het duurde een aantal minuten), vraag ik mij af of het mogelijk is dat het probleem gewoon ligt bij het stroef zijn van de meerpuntssluiting. Is dit correct? Ik heb 0,0 kluservaring! Als dat juist is, waar spuit ik de smeerolie dan in als ik het slot niet meer dicht krijg? Haal ik de cilinder eruit en moet ik in die holte smeer spuiten? Bij voorbaat dank!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Tja, om dit goed te beoordelen zou het goed zijn om een foto van de slotplaat te zien. Daar staat een merk op.

  Ook kun je dan testen of het slot in geopende toestand wel soepel draait.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu