Meerpuntssluiting opent niet, deur niet te openen

Stef klusser

 • #1
Goedenavond medeklussers,

De meerpuntssluiting van onze achteringang gaat niet meer helemaal open en nu krijgen we de deur niet meer geopend.
De sluiting is cilinder bediend. De sleutel in de cilinder draait wel rond maar het lijkt net of hij 'm te laat aanpakt. Het gevolg is dat na het opendraaien van het slot, alle drie de punten net nog een stukje in de "op slot stand" staan met als gevolg dat de deur niet te openen is.

Uiteraard heeft de deur 3 dievenklauwen dus eruit proberen te halen door de scharnieren los te maken heeft geen zin.

Heeft iemand de gouden tip?
Dank!

Grt
Stef
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Til de deur iets op, misschien is de deur wat verzakt.
   

  Stef klusser

  • #3
  Dag Jan,
  Dank voor reactie. Net voor zekerheid geprobeerd maar daar ligt het niet aan. De eerste rondgang van de sleutel grijpt de meerpuntsluiting niet aan. Dat doet hij pas de volgende rondgang naar mijn idee. Hierdoor maakt hij het laatste stukje niet af.

  Hier zal een oplossing voor zijn daar een cilinder het wel vaker na jaren van gebruik zal begeven lijkt me (deze is overigens pas 7 jaar jong). Neem aan dat men daar (defecte cilinder) rekening mee houdt. Ik wil liever niet boren, hakken of wat dan ook.
  Grt
  Stef
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Zitten er haakschoten, die wegdraaien of normale schoten, die schuiven in? Het eerste type kan je met een plamuurmes oid wel het laatste zetje geven.
   

  Stef klusser

  • #5
  Dank.
  Zijn haakschoten. Middenschuif en onderste haak lukt wel maar bovenste haak geeft tegen, heb ook idee dat daar het probleem zit.
  Heb even bij de voordeur geprobeerd die ook cilinder gestuurd is en dat kost nog wel wat kracht om terug te duwen.
  Ga het nog eens proberen.

  Andere tips zijn uiteraard welkom.
   

  Stef klusser

  • #6
  Weer stap verder met jullie tips. Wigje geplaatst en deur wat opgewipt. Met een dunne beitel meerpuntsluiting terug kunnen wippen.

  Volgende punt. Cilinder draait door na "tweede ronde". Wanneer ik dat doe blijft meerpuntsluiting vastzitten. Houd ik het bij 2 rondgangen dan kan ik 'm weer openen.

  Mag ik er van uitgaan dat de cilinder defect is? Of zijn er nog andere mogelijkheden. Zou zonde zijn wanneer ik nieuwe cilinder koop die hetzelfde probleem geeft.

  groet
   

  Stef klusser

  • #7
  Inmiddels ander probleem. Sleutel zit nu vast in cilinder. Op zich niet erg maar ik krijg cilinder in het geheel ook niet meer uit de deur.Ook al heb ik de schroef aan zijkant er uit gedraaid (had cilinder net nog in zijn geheel eruit).

  Hier nog tips?
   

  Poster

  • #8
  Hallo

  Sleutel iets verdraaien, zodat de meenemer gelijk/in met cilinder staat, het is even zoeken naar de goede stand, maar dan moet hij simpel uit te nemen zijn.

  Grt.
   

  BertPleizier

  • #9
  Kun je de cilinder (als deze er weer uit wil), wisselen met een cilinder uit een andere deur? Dan kun je kijken ok het probleem in de cilinder of in de meerpuntssluiting zit.
   

  Stef klusser

  • #10
  Inmiddels gelukt om de sleutel met cilinder eruit te krijgen. Ook de sleutel kreeg ik na veel gepiel eruit. Wel 2 sleutels beetje krom maar heb genoeg reserve sleutels.

  Met een positief gevoel een gelijke cilinder uit een andere deur gehaald en erin gezet. 2x draaien, dat gaat goed op slot en dan,,@@##$%% die doet precies hetzelfde, ook deze draait door na de 2e keer draaien. Dus 2x doordraaien zodat hij meerpuntensluiting open zet en klak, deze draait eerst door en moet ik met de hand met terugdraaien. Hierna nog eens geprobeerd en ook deze slaat dan vast zodat ik ook de cilinder er niet meer uit krijg. Hierna weer op bekende manier eruit gekregen.

  Exact hetzelfde dus, kortom de meerpuntsluiting zal dan toch het euvel moeten zijn of zien jullie nog andere mogelijkheden?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #11
  Idd is het mechanische deel van het slot waarschijnlijk versleten. Bij breuk zou hij het helemaal niet meer doen. Nog een geluk dat je niet hebt hoeven breken.

  Er zal weinig anders op zitten dan eea te vervangen.

  Tip voor het volgende slot: 1x per jaar een paar drupjes olie zou dit moeten voorkomen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu