Mechanische ventilatie weghalen in badkamer?

Anconakip

  • #1
Ik heb nu 1 mechanische ventilator in de badkamer zitten. Nu komt er een raam wat open kan.

Heb ik dan deze ventilatie nog nodig? Of kan ik deze gewoon weghalen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Bij een raam kun je niet zelf bepalen of er verse lucht binnenkomt, of juist afgewerkte (vochtige) lucht afgevoerd wordt. Dat is afhankelijk van drukverschillen in het huis, en van de wind (richting).

Het beste voor een badkamer is, dat de vochtige lucht tijdens douchen direct afgevoerd wordt, en aangevuld wordt met "verse" lucht, hetzij uit het huis, hetzij van buiten.

Indien het raam vlak bij de afzuigplek zit, kun je dat raam beter (bijna helemaal) dicht houden tijdens douchen. Anders krijg je een valse trek: de lucht die van buiten komt wordt door de afzuiger direct afgevoerd, zonder de vochtige lucht uit de badkamer mee te nemen. In dat geval het raam open zetten ná het douchen!

Die mechanische afzuiging dus niet verwijderen, krijg je spijt van. Schimmels e.d.
 

Ronald42

  • #3
Veel woningen hebben en raam + ventilatie. Deze moet je nooit weghalen. Raam zal niet altijd open staan ('s winters of bij afwezigheid b.v.) en de ventilator zorgt dan voor een permanente luchtstroom.

Ook tijdens het douchen is het gewoon prettig dat de stoom direct wordt afgevoerd dit gebeurt echt niet altijd met een open raam.
Kees zei het al schimmelvorming komt hier door sneller voor.

Nee gewoon lekker douchen met MV op hoogste stand daarna lekker raampje open. (Tijdens douchen is mij meestal te koud :D)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu