Aansluiten ventilator op mechanische ventilatie in badkamer

Balosa

 • #1
beste,

Ik heb last van schimmel in de badkamer, er zit wel een raam die we regelmatig openzetten, maar mijn dochters douchen vaak 's avonds wat later en het rolluik is dan al (automatisch) gesloten, ik heb nagedacht over een ventilator direct naar buiten toe, maar dit is niet mogelijk omdat de bak van het rolluik dan grotendeels in de weg zit.

Ik kreeg het idee om een ventilator op de mechanishe ventilatie in de douche te zetten voor extra afvoer van de vochtige lucht (eventueel een ventilator met vochtsensor en timer).

Mijn vraag is of dit sowieso een goed idee is, of dat ik dan weer andere (vocht) problemen kan krijgen elders.

Alvast dank voor uw antwoord.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Franc1234

  • #2
  Nooit je raam open tijdens of na het douchen. Door de temperatuur verschillen krijg je juist condens (warm-koude punt) zorg voor luchtverversing vanuit het huis. Dus deur dicht en afzuiging stand 3 tijdens douchen, en 20 minuten na draaien. Onder de deur moet een ventilatiespleet zitten van voldoende afmeting. In de regel 15-20mm (is een rekenmethode voor). Dit gaat in combinatie met ventilatie roosters in de kozijnen elders in de woning. Anders ontstaat er onderdruk in de woning.
  Indien er een ventilatie rooster bij het gkozijn in de badkamer zit; dicht zetten!

  Daarnaast kan het helpen om de badkamer voldoende te verwarmen.
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu