Manchet of lijmen in HWA?

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Beste allemaal,

Vanaf de bovenverdieping komt er een 110 mm regenpijp de garage in welke onderin op het riool is aangesloten met een manchetverbinding.

Deze pijp moet vervangen worden, omdat net onder de verdiepingsvloer in de garage de oude PV kabels uit de afvoer komen en afgekit zijn. Sinds begin dit jaar is dat allemaal veranderd en lopen de nieuwe PV kabels gewoon door eigen mantelpijpen en een eigen dakdoorvoer. De uit de HWA stekende PV kabels zijn aan beide kanten afgeknipt en zitten nog in de HWA.

Ik kan de pijp zo'n 6-7 cm onder het plafond van de garage afzagen. Kan ik hier beter een mof met aan beide kanten een manchetverbinding op schuiven, of is het verstandiger hier een lijmmof met verjongde spie op te lijmen? Deze verjongde spie valt dan weer in de pijp die verder naar beneden gaat.
 
Laatst bewerkt:

ADDave

  • #2
Manchet of gewoon lijmen. Niet met verjongd-spie gaan knoeien.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Zojuist de HWA vervangen. 110 Afvoer gebruikt (is lekker stevig voor in een garage). Schuifmof met manchet boven voor de aansluiting op de bestaande pijp vanaf het dak die door de verdiepingsvloer komt en onder schoof de HWA in een al bestaande bocht met manchet.

Beetje vaseline er aan en het glibberde zo in elkaar, 3 beugels er op en met de lijnlaser netjes recht afgemonteerd op de muur. Heeft in 30 jaar nog nooit zo mooi gezeten.
 
  • Like
Waarderingen: ADDave

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu