EdP schreef:Dat is een flinke spouw zeg, ik dacht dat 2 cm al voldoende was.
Is een spouw van 1cm voldoende voor een (geinjecteerde) vochtige muur?
mvg
nespter
EdP schreef:Dat is een flinke spouw zeg, ik dacht dat 2 cm al voldoende was.
Jan schreef:De isolatie hoort tegen de binnenmuur te zitten, de warmte gaat nu naar boven.
De spouw hoort tussen de isolatie en de buitenmuur te zitten, is het piepschuim nergens aangevreten dan kunt u het misschien verplaatsen tegen de binnenmuur.
Jan schreef:Tussen de isolatie en de buitenmuur moet er een ventilatiemogelijkheid zijn in de vorm van een paar cm luchtspouw, ook bij een behandelde muur.
Dacht ik ook maar bevestiging is altijd welkom!Chathanky schreef:Het circuleren van lucht zorgt er altijd voor dat de overmaat aan vocht uit een constructie onttrokken wordt, tenzij het buiten extreem vochtig is. Dit weegt overgens niet op tegen de nadelen van opsluiten.
Zal een moeilijke constructie worden:Chathanky schreef:Het zal altijd wel invloed hebben op de isolatiewaarde, als de isolatie afgeschermt is van de wind valt het wel mee. Let wel dat de buitenzijde van de isolatie damp open hoort te zijn.
Als je steen of glaswol niet afschermt voor tocht heb je het zelfde effect als je met een wolle trui in de koude wind loopt. trek je een dunne winddichte jas erover merk je wat het kan schelen.
Zie tekening: de buitenmuur is een volle, niet-geïsoleerde muurChathanky schreef:Maar welke zijde wil je gaan isoleren? Tussen de spouw of aan de binnenkant van de woning.Als ik het zo lees is het de binnenzijde en als er aan de warme kant een dampscherm zit is een spouwisolatie niet echt noodzakelijk.
H@ns schreef:Die kunststof gevelbekleding zou weleens het hele probleem kunnen zijn van je vochtige muren!
H@ns schreef:Eerlijk gezegd ben ik het met Jan eens; als ik de hele serie vragen over jouw verbouwing zo eens teruglees dan wordt het denk ik hoooooog tijd om eens een plan te maken met een bouwkundig renovatiespecialist. Kun je alles nog zelf doen maar dan wel op de juiste manier.
H@ns schreef:Ik hoorde op de radio dat er op het moment ook aardige subsidies vergeven worden in België voor energiebesparende maatregelen.
Dank voor uw hulp maar ik bedoel het dampscherm (damp-open) aan de 'koude' kant.Chathanky schreef:Als de isolatie zo dun is en lastig te sluiten met een scherm kan je ook polystyreen platen nemen, of een ander dampdicht materiaal. (pur, pir of phenol platen).
U bedoelt?Chathanky schreef:De wind heeft nagenoeg ook geen vat op de isolatiewaarde.
Zelf na een vochtbehandeling is er vocht in de muur dat wil verdampen. Om te voorkomen dat deze zou ophopen voorziet men een stootvoeg, denk ik. Correct?Jan schreef:Het isolerende vermogen wordt niet aangetast, normaal hoeven er geen stootvoegen open gemaakt te worden, beter is dan een antivochtbehandeling van de muur.
Dus als ik het goed begrijp: geen damp-open scherm voorzien bij dampdichte isolatiemateriaalChathanky schreef:Damp open had ik ook begrepen, maar is alleen van toepassing op open isolatiesoorten en niet op de laatst genoemde.
Is dampdicht isolatiemateriaal op alu-profielen ook een gesloten structuur?Chathanky schreef:Ik bedoel: Op isolatie met een gesloten structuur, geen glas of steenwol.
Na een antivocht behandeling blijven de muren wel ademen, ter geruststelling kunt u een paar stootvoegen openen.Zelf na een vochtbehandeling is er vocht in de muur dat wil verdampen. Om te voorkomen dat deze zou ophopen voorziet men een stootvoeg, denk ik. Correct?