Luchtaanvoer verwarmen

RobbieN

  • #1
Hoi beste klussers, kan wat advies gebruiken en ik hoop dat jullie mij een beetje kunnen helpen.

Ons appartement is aangesloten op een centrale luchtafvoer die aangedreven wordt door een grote ventilator op het dak. Helaas kunnen we daar niets aan veranderen.

De luchtaanvoer in de woning zou moeten komen via (ingefreesde) roosters in de draaidelen van de kozijnen. Echter, wij wonen direct aan de kust en door de wind (die er bijna altijd is) staan deze altijd dicht of zijn inmiddels zelfs volgespoten met pur.

Hierdoor staat er een onderdruk in de woning. Onprettig en ik heb begrepen zelfs ongezond.

Nu dacht ik dat het misschien een oplossing zou zijn om een gat te maken naar mijn meterkast. De meterkast (die te benaderen is van buiten) staat in verbinding met onze gang.
Hierdoor is de luchtaanvoer afgeschermd van de wind.

Nog mooier zou zijn als de lucht ook al (energiezuinig) verwarmd zou worden. Bestaat daar een apparaat voor? Ik zag wtw systemen, maar die schakel tussen aan en afvoer. Voorbeeldje
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Ik zou de meterkast niet gebruiken voor de ventilatieopening het huis in. Helemaal niet als daar ook een watermeter in zit of er waterleidingen doorheen lopen. Dat kan 's winters onbedoelde effecten geven.

Probeer ventilatieroosters zo hoog mogelijk in het raam, dat geeft het minste gevoel van tocht. Luchttrek over de vloer wordt vaak als minder comfortabel gevoeld.

Die compacte WTW ventilatoren spuien de lucht via dezelfde opening als waar het binnenkomt. Daar heb je niets aan met een centrale afzuiging, zeker niet als de woning continu op onderdruk staat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu