Losmaken koof voor ophangsysteem schuifdeur

Epcojohan

  • #1
Wij hebben een schuifdeur die middels een gleuf aan de onderkant met een pin uit de vloer bevestigd is. Aan de bovenkant hangt de deur door middel
van wieltjes aan een rails. De deur ging de afgelopen maanden steeds stroever open en dicht omdat de onderbevestiging vast is gelopen door ophoping van stof. De deur kan ik er niet uittillen door de wieltjes uit de rails te tillen en de deur naar links schuiven gaat ook niet omdat een stop de deur tegenhoudt.
De enige oplossing lijkt om de koof eraf te halen en zo kijken of ik de deurstop kan "ontgrendelen". Ik heb geen idee hoe ik de koof eraf kan krijgen en ben bang het eea te forceren. Hierbij een foto van de zijkant. Is er iemand die mij hiermee kan helpen?

IMG_4152.JPG IMG_4156.JPG IMG_4157.JPG
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kan die stop er niet af?
 

Epcojohan

  • #3
Ik kan niet bij de stop want die zit achter de loof. Ik heb ook geen idee hoe de stop vast zit.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Soms zit zo'n stop vast met een inbus die je van onderaf kan losdraaien. Deze koof zit erop geklikt. Je kan hem er weer afhalen. Voorzichtig aan de zijkant beginnen. Zorg dat je stevig staat.
 

Epcojohan

  • #5
Bedankt voor de tip. Dus ik kan de koof er (voorzichtig) uit wippen bij het pijltje?
Ik ga ermee aan de slag.
Groet, Epco

IMG_4152.JPG
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Ja. Je kan eerst proberen met de hand de zijkant naar voren te trekken. Als je stevig staat kan je gecontroleerd kracht zetten en een (gecontroleerde) korte ruk geven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu