Lokatie WTW aanvoer

Johannes86

  • #1
Ik heb me voorgenomen een balansventilatiesysteem te plaatsen op de vliering. Nu met de verbouwing ligt toch alles een beetje open binnen en kan ik alle ventilatieleidingen mooi wegwerken. Ik las dat aanvoerleiding voor het systeem bij voorkeur aan de schaduwkant van het huis geplaatst dient te worden door de gevel ivm het aanzuigen van koelere lucht in de zomer. Nu woon ik in een 2-onder-eenkapwoning en is de enige wand aan de schaduwzijde de voorgevel op het noordwesten. Mag je zo een aanvoerrooster vergunningsvrij plaatsen op de voorgevel? Erg fraai lijkt het me ook niet trouwens.


Nu zou ik ook op het dak een horizontale doorvoer kunnen plaatsen, zoiets als dit:


Het probleem is echter dat het dak ook een schoorsteen bevat van de houtkachel die we wel is waar bijna nooit aan hebben staan maar waarvan je toch niet wilt dat daar de rook van binnen gezogen wordt. Wat is wijsheid, door de gevel aan de voorkant, op het dak of door de gevel aan de zijkant op het zuidwesten?

 

Roykes

  • #2
Als het hoogte verschil tussen bovenkant schoorsteen tot rooster minimaal 2.5 meter is en de afstand tussen het rooster en schoorsteen minimaal 5 meter is, kun je zonder problemen het rooster op het dak plaatsen
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Ik zou me eerst eens afvragen of een open haard en balans ventilatie wel samen gaat.

Nee dat gaat en mag niet samen omdat er een grote kans is op CO vergiftiging in de ruimte waar de open haard aanwezig is.

Verdiep u of vraag een deskundige ter plaatse of wat u wilt wel kan en mag ivm veilig gebruik van alle beide.

Vr Gr
 

Johannes86

  • #4
Het is alleen geen open haard. Het is een houtkachel met luchtaanvoer van buiten.
 

CV__

  • #5
De oplossing is uiteraard die smerige houtkachel eruit kieperen.

Kijk ook waar de ontspanningsleiding van het riool zit... daar wil je ook niet aanzuigen. Daar is ook een norm voor, nummer weet ik zo niet.
 

Roykes

  • #6
Houtkachel met lucht toevoer, dit kan prima in combinatie met een wtw systeem.

ontluchting zou geen probleem moeten zijn gezien het hoogte verschil...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu