Loden waterleiding vervangen

Max26

  • #1
Ik moet een oude lodenwaterleiding vervangen , nu wil ik de nieuwe koperen leiding aansluiten op de bestaande ( koperen ) leiding van de cv ketel en de oude loden leiding aftoppen.
Volgens mij heeft het hele huis dan water of klopt dit niet.
( De cv ketel zit het dichts bij de watermeter )

Dus de nieuwe leiding gaat vanaf de watermeter naar de cv ketel.
Wie heeft hier ervaring mee?

Alvast bedankt.

m vr groet, max26
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je het doet zoals je beschrijft, dus een leiding direct vanaf watermeter naar CV-Ketel, dan heb je nergens in huis koud water. Alleen heet water werkt dan nog.

Als het al werkt, want als er ergens een mengkraan half geopend wordt spuit het water op de plek(ken) waar de oude koudwaterleiding werd verbroken uit de leiding.

Lijkt me niet helemaal zoals je het normaal zou willen hebben.

Je hebt twee mogelijkheden:

1. Je maakt zo goed mogelijke schetsen wat er in het huis aan kranen zit (warm en koud water op elke plek waar een kraan zit) en plaatst die schetsen hier.

Vervolgens beschrijf je ook nog zo goed mogelijk hoe de bestaande leidingen lopen: over de muur, in de muur etc., van waar naar waar (kun je overal bij komen?).

Dan is er een kans dat daardoor iemand hier voldoende inzicht krijgt van hoe het in jouw huis zit en een advies kan geven hoe je het zou kunnen doen.

2. Je haalt er een vakman bij. Is misschien wel zo verstandig, want zo te lezen heb je geen idee waar je mee bezig bent.
 

Max26

  • #3
Bedankt voor de reactie, ik laat een vakman kijken naar de situatie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu