Verwijderen van een oude loden waterleiding

Armand

  • #1
:? Enkele weken geleden heb ik enkele tips gehad voor het aansluiten op c.q. verwijderen van een oude loden waterleiding.

In plaats van het trekken van een flexibele buis onder de keuken (waar geen kruipruimte onder zit), ben ik op een andere oplossing gekomen: n.l. een gat boren vanuit de kruipruimte schuin door de muur naar boven. Dan kom ik namelijk achter de keukenkastjes uit.

Waar de oude loden leiding naar boven komt, heb ik nu de tyleen slang aangesloten. Opgelost zou je zeggen, maar nee! Het water wordt verdeeld vanaf dat punt naar de kraan van de keuken en naar de geiser die verderop hangt en van daar weer door naar wc en douche (met wasbakje).

Alles doet het behalve de wc en het wasbakje! Deze geven een verwaarloosbaar straaltje, maar er komt wel water uit. Er is geen lekkage meer, want de watermeter staat stil, als alles is dichtgedraaid.
Kan er een blokkade zijn ontstaan door lucht of iets anders? Zelfs toen er een lek was, had ik overal volop water!
 

Fiesiekus

  • #2
Er zitten zeefjes in kranen. Misschien is er bij de wijziging/aanleg zand, vuil of braampjes in de leidingen terecht gekomen waardoor die zeefjes nu bijna verstopt zitten. Demonteer, controleer en maak schoon.
 

Armand

  • #4
Fantastisch: Dat was het! Onvoorstelbaar dat dat beetje gruis zoveel water tegenhoudt.
Bedankt!
 

Armand

  • #5
Dat was inderdaad het "topic".
Ik had de laatste serie reacties nog niet gelezen.

Even ter afronding: Er was al een luik achterin de woonkamer, tegen de keuken aan.
Deze zat verscholen onder het laminaat.
Dat gat had ik ook al gebruikt om de tyleen slang onder de woonkamer door te trekken. Van daaruit kon ik dus doorsteken naar de keuken zonder dat ik zelf de kruipruimte in moest.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu